Zaterdag speelt Denemarken zijn eerste play-off wedstrijd tegen Ierland voor de kwalificatie van het WK komende zomer in Rusland. Ondanks zijn polsbreuk is Onze spits Nicolai Jørgensen gewoon opgeroepen voor Denemarken. En zoals het er nu naar uitziet zal Nicolai dus minder dan een week na zijn polsbreuk gewoon weer aan de aftrap verschijnen van een wedstrijd

Nu ben ik niet medisch onderlegd, maar wordt er nu niet een enorm risico genomen met de spits van Feyenoord? Een spits die dit seizoen al vaker kampt met blessure’s bovendien. Dat Jørgensen er zelf alles aan doet om te gaan spelen, kan ik me nog wel voorstellen. Hij heeft een unieke kans om zich te kwalificeren voor het WK tegen de Ieren. Net zoals zo veel spelers zal het ook voor hem een droom zijn zich te laten zien op het allerhoogste internationale podium.

Ramp als Jørgensen iets overkomt.

Maar de Deense bond heeft natuurlijk wel makkelijk lullen, daarvoor is het risico veel minder groot. Als het mis gaat met de pols van Jørgensen hoeft hij voor hun pas fit te zijn tegen het einde van het seizoen. Dan pas, in de aanloop naar de eventuele WK eindronde in Rusland, hebben ze hem weer nodig. Bij Feyenoord is het een regelrechte ramp als de spits iets overkomt!

De afgelopen tijd  is wel bewezen dat wij amper zonder de topschutter kunnen! Michiel Kramer komt sipelweg kwaliteit te kort en met Jean Paul Boëtius in de spits liep het alleen bij AZ uit goed. Bovendien is het Feyenoord die het salaris  van Jørgensen mag ophoesten, geblesseerd of niet.

Ondanks dat wens ik Nicolai toch heel erg veel succes! Maar nog belangrijker: BLIJF IN GODSNAAM HEEL!