Samba-Sam

Het duurde ongeveer 5 minuten tegen NAC toen Larsson zijn eerste mislukte actie maakte, direct na deze actie begon het gemor en gefluit op de tribunes.

Eerlijk is eerlijk, Samba-Sam lijkt momenteel meer op Veleta-Sam (voor de jonge lezers, zoek deze dans maar op bij Google) en ik ben ook geen heilige als het om kritiek op eigen spelers gaat, maar uitfluiten? Dat doen ze in de arena maar, niet in de Kuip.

Nee, de laatste jaren hebben we geen oogstrelend voetbal gezien van aangetrokken subtop spelers, maar zou dat ook niet deels aan ons als supporters kunnen liggen? Ik heb namelijk altijd geleerd eerst naar jezelf te kijken in plaats van naar een ander om je problemen op te lossen. Dat doet Sam Larsson ook, dat weet ik zeker… hoeveel mislukte acties hij ook heeft, hij blijft om de bal vragen en zijn man opzoeken, zijn verantwoording nemen en spelers zo nu en dan vrij voor de doelman zetten met een slimme steekbal. Het zit er gewoon in bij die jongen, dat zie je aan alles. Hij heeft het ook al bewezen, bij Heerenveen natuurlijk, ook al lijkt de stap zetten tussen subtop en de top in Nederland ieder jaar moeilijker te worden.

Laten we daarom afspreken dat we Sam niet meer uitfluiten of boe-roepen bij een mislukte actie, maar die jongen rustig de tijd geven om te โ€œaardenโ€ op ons heilige gras en die jongen de steun van het legioen, in plaats van de beangstigende druk van het legioen, te laten voelen. Hoe zou jij het vinden om bij je nieuwe baas aan de slag te gaan en je collegaโ€™s roepen boe zodra je de nietmachine verkeerd aangeeft? Of bij iedere andere kleine fout die je maakt?

Er is geen supporter in de wereld die een speler van zijn team zo op een roze wolk kan tillen dan een Feyenoord supporter, maar er is ter wereld ook geen andere supporter dan een Feyenoord supporter die zijn eigen speler zo de grond in kan drukken.

Daarom, applausje en positiviteit voor Sam. Dat verdiend die jongen echt wel, en zo raken wij niet weer een groeibriljantje uit de Eredivisie kwijt.

Jelle den boer
@Jelledenboer