Afgelopen nacht omstreeks 1 uur Nederlandse tijd barstte er op TV een waar spektakel los. Robin van Persie gaf daar zijn mening over de criticasters en met name Pierre van Hooijdonk moet het daar ontgelden.


Na zijn benutte penalty (die er overigens niet eens een was) tegen Brazilië maakte van Persie al gebaartjes. Arme Robin kon er niet tegen dat er mensen (lees van Hooijdonk) waren die zich negatief uitlieten over zijn spel.
Maar was alle kritiek onterecht dan? Afgezien van een weergaloze kopbal in de openingswedstrijd tegen Spanje heeft van Persie niet heel erg veel laten zien dit toernooi. En dus komt er kritiek.

En dat moet hij juist als compliment opvatten. Hij is zo’n grote voetballer geworden dat de mensen hoge verwachtingen van hem hebben. Als je dan niet laat zien wat de hele wereld van je verwacht dan kan het wel eens zo zijn dat er kritiek komt. Daar moet je mee om kunnen gaan als topsporter. Ook gezien het feit dat van Persie aanvoerder is. Dan hoor je het goede voorbeeld te geven.

Maar was het echt allemaal zo erg wat van Hooijdonk heeft gezegd? Dat viel toch allemaal wel reuze mee? Van Hooijdonk liet bijvoorbeeld in het AD optekenen dat het verstandig was als van Persie niet zou spelen tegen Brazilië maar dat van Gaal voor Huntelaar moest kiezen. Dit omdat van Persie vermoeid oogde en niet liet zien waar hij toe in staat is. Daar is geen woord van gelogen.

Dat het in het verleden al niet heel lekker ging tussen RVP en Pi-Air moge duidelijk zijn. Daarom zal er ook altijd wel enige wrok tussen die twee blijven. Maar ligt echt alles aan de media? En niet een klein beetje aan van Persie zelf? Hij is nog nooit in zijn voetballeven van onbesproken gedrag geweest. Hij is bij Feyenoord zelfs ooit uit de selectie gezet .
En topscorer van het Nederlands Elftal is leuk hoor, maar ga er een keer staan op de momenten dat het echt moet. Vier doelpunten tegen San Marino of Andorra is netjes hoor, maar absoluut niet onderscheidend.

Volgens van Persie moest van Hooijdonk maar lekker gaan golfen aangezien toch niemand hem serieus zou nemen. Dit is een uitspraak die niet kan. Van Hooijdonk heeft zich bewezen als degelijke voetbalanalist. Van Persie laat hier het gedrag zien van een klein kind in plaats van een aanvoerder van een halve finalist op het WK.

Pierre van Hooijdonk zal altijd een echte Feyenoord held blijven. Van Persie alleen maar een talent die bij ons niet zo veel heeft laten zien als Pi-Air. Van Persie is een echte Excelsior man. Laat hem daarom lekker in Kralingen afsluiten.
Met voetballer van Persie is niet zo heel veel mis, met de mens van Persie kan daarentegen nog een hoop aan gedaan worden.

Het bewuste interview is overigens hier terug te zien.