Gisteren werden de prijzen bekend gemaakt van de seizoenkaarten 2018/2019. Wederom kwam Feyenoord met een prijsverhoging. Een seizoenkaart kost op de stadiontribune volgend jaar 293 Euro. Dit is dan inclusief de € 5 vroegboekkorting als je je kaart voor 13 april verlengd. Vergeleken met vorig jaar scheelt dit € 7. Een relatief klein bedrag en precies klein genoeg om mensen niet af te laten haken.

Al jaren stijgen de prijzen van de seizoenkaarten. Zo betaalde je 10 jaar geleden nog net geen € 200 voor de stadiontribune. Dat de club elk jaar probeert zijn inkomsten te vergroten is natuurlijk prima. Alleen vind ik dat je als supporter ook wat voor die jaarlijkse prijsverhoging terug mag verwachten, bijvoorbeeld in het verbeteren van de service.

Zo vind ik het onbegrijpelijk dat Feyenoord niks doet aan de lange rijen bij met name de avondwedstrijden. Goede voorbeelden hiervan zijn de thuiswedstrrijden in de Champions League en vooral de thuiswedstrijd tegen PSV voor de beker. Naar mijn mening is de toegangscontrole bij de Kuip hopeloos verouderd en zou er eens goed gekeken moeten worden hoe dit te moderniseren

Voor voetbaltripjes kom ik wel eens  in het buitenland om een wedstrijd bij te wonen en nergens waar ik kom zie ik de rijen die ik wel regelmatig voor de Kuip zie. Bij de Champions League was dit voor mij zelf 3 keer langer dan 3 kwartier. Een belachelijk lange wachttijd om binnen te komen. Kost denk ik ook zomaar een hoop omzet in consumpties. Het is daarom in mijn ogen tijd voor Feyenoord om hier structureel iets aan te gaan doen.

Ik heb natuurlijk ook niet alle wijsheid in pacht maar een paar kleine dingen die in mijn ogen zouden kunnen gebeuren is: het scansysteem moderniseren en eventueel een zelfscan van maken (bij PSG scande ik dit jaar een ticket op mijn telefoon met een QR code.)

Bij wedstrijden met een laag risico alle ingangen vrijgeven. Zo sta ik zelf regelmatig in een rij op de groene sector terwijl naast ons de oranje sector (zo goed als) leeg is. Vaak worden dan in een later stadium alsnog de oranje poortjes vrij gegeven maar vaak te laat. En zo zijn er vast nog veel meer kleine, weinig geld kostende oplossingen te vinden zonder dat je een nieuw stadion hoeft te bouwen ;-).

Benieuwd of mensen nog goede ideeën hebben, laat ze achter in de comments!