“Het kan niet op bij Feyenoord! 4 gespeeld, 12 punten. De maximale score. En dat met een doelsaldo van 12 voor en slechts 1 tegen. Wat een fantastisch begin….”

 

Bovenstaand is de algemene tendens die je tegenkomt op social media. Mensen zijn door het dolle heen en de polonaise wordt al her en der ingezet. Is dit reëel of gaan we nog terugzakken?

Wat was het een feest na de openingswedstrijd in Groningen. Een traditioneel lastige uitwedstrijd met 0-5 winnen. Dat had niemand vooraf verwacht. Er werd alleen even aan het feit voorbij gegaan dat Groningen wel heeeeeeeeeel erg matig was en het daardoor kwam dat wij onszelf meteen als titelfavoriet zagen.

De thuiswedstrijd tegen FC Twente liet al zien dat we niet zo goed zijn als we zelf denken. Het spel was stroperig en matig. Maar er werd gewonnen dus geen mens die zich druk maakte om het spel.

Een week later stond er weer een lastige uitwedstrijd op het programma. Dit keer in het verre Oosten, Almelo. Wederom een matige wedstrijd  (van beide kanten) maar weer de 3 punten mee naar Rotterdam. 9 punten uit 3 wedstrijden en nog geen doelpunt tegen. Coolsingel we komen!!!!

Gisteren een derby in eigen Kuip. Het kleine broertje Excelsior kwam langs en dat moest een makkie worden. Achteraf gekeken naar de 4-1 overwinning lijkt dat het ook. Maar wat was het spel weer slecht in de eerste helft. Onvoorstelbaar dat ballen over 10 meter niet eens aankomen en dat niemand de wil toont dat ze er voor willen gaan. Je hebt geluk dat je tegen Excelsior speelt want een betere club straft dit spel genadeloos af.

Het eerste blok van 4 wedstrijden zit er op en we staan nog steeds bovenaan. Maar laten we alsjeblieft met beide benen op de grond blijven en nog geen polonaise lopen. Daarvoor zijn er nog veel te veel verbeterpunten. Als de jongens daar aan werken moet een tweede plaats wel haalbaar zijn!