Afgelopen Zaterdagavond in de Kuip begon fantastisch mooi. Er werdt door Het Legioen een prachtige cheque overhandigd aan Chris Gyan. Oud speler, Cultheld en prachtig mens! Door pech, foute beslissingen en getob met zijn gezondheid inmiddels in de schuldsanering beland maar nog altijd met die fantastische brede glimlach.

Feyenoord supporters haalden een prachtig bedrag op, lieten middels een prachtige sfeeractie zien achter Chris te staan en maakten een prachtig statement met de tekst: Eens een Feyenoorder altijd een Feyenoorder.

Een kleine 2 uurtjes later:

De wedstrijd is niet om aan te gluren, er lijkt niets te lukken en mensen beginnen te morren. Niet alleen op de spelers maar mensen beginnen elkaar als supporters zijnde af te vallen. De ene wordt kwaad omdat een ander voortijdig naar huis gaat. Vervolgens wordt die zogenaamde “afhaker” Joods gedrag verweten. Die wordt vervolgens weer kwaad en zegt: toen jij in de luiers zat kwam ik al naar de Kuip en zo ging het nog wel even door.

Niet op de laatste plaats ook de dag daarna nog op sociaal media naar aanleiding van dit stuk op onze site  Mensen doe ff normaal!

Het Feyenoord Legioen onderscheid zich in Nederland en Europa naar mijn Mening door de verscheidenheid van wedstrijd beleving. Staand, zittend, zingend of alleen maar gefocust op wat er op het veld gebeurd, ieder op zijn eigen manier met als bindmiddel Feyenoord. De club waar iedereen die steeds maar weer naar die Kuip komt zielsveel van houdt. Ieder op zijn eigen unieke manier. Gezongen wordt er in alle hoeken van het stadion en er is niet 1 lul met een megafoon die staat te blèren wat supporters moeten doen. Je moet er toch niet aan denken dat er zo n gek staat te schreeuwen met een lid van de Josti band ernaast die kwijlend op een trommel staat te hengsten om de boel aan de gang te krijgen.

Mensen respecteer ieders keuze om wel of niet te blijven en om wel of niet te zingen. Feyenoorders zijn we met zijn alleen en inzamelacties zoals die voor Chris Gyan laten zien dat we naar mijn inziens nog steeds het mooiste supporters Legioen hebben van de hele wereld en omstreken.

Eens een Feyenoorder altijd een Feyenoorder! Dat geldt dan toch voor iedereen?