Mensen, het goat nu echt beginnen. De loodzware weken waar ik nu al sinds de Champions League loting naar uit kijk. 3 wedstrijden van Feyenoord in 8 dagen met daarin 2 echte krakers tegen “City” en PSV. Ik denk dan gelijk terug aan vorig jaar om deze tijd, toen we zowel “United” als PSV pakten in de eerste 2 toppers van het jaar. Benieuwd of we dit kunsstukje kunnen herhalen.

Na een week oninteressant interlandvoetbal van mensen met een Goudse kaas op de kop, of een bos peen in het haar, is het morgen weer de beurt aan de Eredivisie. De eerste horde die namelijk genomen dient te worden is tegen Heracles in Almelo. Hoewel de verleiding groot is dan gelijk weer terug te denken aan 14 mei jl, is het in dit geval wel een gevalletje; zelfde tegenstander, andere wedstrijd. Was het toen de apotheose van een heel seizoen bovenaan staan, is het nu gevoelsmatig een opwarmertje voor “City” en PSV

Opkomst Feyenoord Heracles 

Dit is ook de reden waarom ik denk dat het verstandig kan zijn om richting woensdag misschien wat spelers, om ze te sparen, rust te geven. Ten eerste om met dat verschrikkelijke kunstgras het risico op blessures te ontlopen, en ten tweede om iedereen topfit en uitgerust aan de aftrap te krijgen voor de komende 2 toppers.

Spelers als Jørgensen en Vilhena hebben de afgelopen week allebei 2 wedstrijden gespeeld, voor Denemarken en Nederland, en kunnen derhalve best even wat rust gebruiken. Neem daarbij dat vooral Jørgensen “allergisch” is voor kunstgras en het is voor mij helder dat Gio er goed aan doet om wat te gaan schuiven in het elftal. Behalve dat spelers wat rust kunnen pakken is het ook wel aardig om dan te zien hoe de vervangers het doen.

Martin Van Geel haalde de afgelopen zomer behoorlijk wat versterkingen en ik ben wel benieuwd hoe mensen als Larsson, Amrabat en St Juste er voor staan. Ook met deze spelers heb je een veel beter elftal dan Heracles. En kunnen spelers die normaal wissel staan hun extra kwaliteiten tonen in deze belangrijke week. Hierdoor kan de onderlinge concurrentie alleen maar worden vergoot, en daar is een elftal nog nooit minder van geworden.