Vol verbazing heb ik gisteren zitten kijken naar Feyenoord-NAC. Maar wat misschien nog wel erger was dan het drama op het veld was de onrust op de tribunes. Daar gebeurde namelijk dingen die ik niet kan begrijpen.

Er gingen veel mensen eerder weg. Simpelweg omdat ze het drama niet meer konden aanzien. Het spel was slecht, de instelling was klote en het leek wel alsof niemand bij Feyenoord er echt zin in had. De reactie die volgde was echt waanzin. De mensen die eerder weggingen werden uitgescholden door medesupporters. Je mocht volgens deze gasten je club niet in de steek laten. En dit is best een rare uitspraak.

Het waren namelijk de spelers zelf die de club in de steek lieten. En niet de supporters die trouw als altijd weer massaal waren komen opdagen. Dat mensen eerder weggaan is hun eigen keuze. Ik betaal zelf mijn seizoenkaart en zolang ik dat doe bepaal ik ook zelf wanneer ik wegga. Al ga ik in de rust weg. Ik maak dat zelf wel uit. Op vak Q zei een man ooit dat hij bang was om eerder weg te gaan. De man had al eens een volle beker cola over zich heen gegooid gekregen omdat hij eerder het stadion verliet. Kansloos gedrag van mede-supporters. Een man die al 40 jaar bij Feyenoord komt. Een man die hoogte- en dieptepunten heeft meegemaakt. Die wordt dan even de les gelezen door een puber die net 5 jaar bij Feyenoord komt kijken. Belachelijk.

Ik wil hierbij dan ook een oproep doen aan de mensen die andere mensen die eerder weggaan uitschelden: betaal volgend seizoen mijn seizoenkaart en dan mag je bepalen hoe lang ik blijf.