He Kenneth,

Wat is dat toch met jou? De ene keer denk ik ja en dan weer nee. Steeds als ik begin te twijfelen dan ben ik al weer enthousiast en zodra ik weer enthousiast ben maak je toch weer een fout waarvan ik denk… Tsja.

Vooropgesteld, ik ben vrij fanatiek Feyenoorder en ik heb t niet zo op hunnie. Echt te juichen stond ik niet toen je tekende maar ja, hunnie waren boos en voor het trucje dat je met je zaakwaarnemer voorbereidde kreeg je een plusje achter je naam. Mulder is een Feyenoorder maar geen keeper waar we de oorlog mee winnen dus een kans wilde ik je wel geven. De eerste seizoenshelft was uitstekend. Met name jouw redding tegen Luik vlak voor tijd was een absolute heldendaad. Dikke plus achter je naam. Dat de enige goal waar ik twijfels had of je er bij kon precies tegen hunnie was, deed wel ff pijn. Minnetje achter je naam.

Verdedigend stond het als een huis en de irritatie die je had na die tegengoal op Woudestein verraadde jouw absolute wil om te winnen. Plusje achter je naam. Twente thuis, prachtige redding op een kopbal die al telde maar wel je eerste blunder. Die bal mag je echt niet los laten. Min achter je naam. Heerenveen uit? min achter je naam. Uit bij hunnie kreeg je echt niks te doen maar die ene bal die voorkwam had je niet vast. Min achter je naam.

Ondertussen zag ik wel fotos van je zoon in Feyenoordkleding. Dat is sowieso een plus. Wars van al het gezeik en andere meningen rondom je overgang had ik ook niet het idee dat dit een charmeoffensief was. Ik geloof dat je een band krijgt met de club waar je speelt. Dat je nu merkt wat een echte club is en dat je openstaat om dat te ontdekken maakt je een mooi mens. Weer een plus.

Vermeer

Feilloos optreden in het NL-elftal. Dikke plus. Al was het maar om die jankmuil van een Cillessen daar uit het doel te houden. Je mediaoptreden is prachtig getraind maar je maakt mij niet wijs dat het als ultieme revanche voelt als je die mafkees uit het doel bij Oranje verdrijft. Maar goed, keurig om geen lelijke woorden over concurrenten te zeggen.

Maar ja, dan afgelopen zondag.. gelukkig creëerden we zoveel kansen dat zelfs onze voorhoede er 4 maakte (vooruit, met een beetje hulp van Derrick) maar laat dit soort fouten alsjeblieft geen terugkerende gewoonten worden. Niet vanwege de punten want 3e worden we wel. Niet voor Mulder want die is niet geholpen met ineens weer eerste keeper worden maar vooral niet vanwege hunnie. De situatie dat ze morren dat wij een goede keeper voor een schijntje hebben weggehaald vind ik heerlijk maar laat ze alsjeblieft niet de laatste zijn die lachen. Dat doen ze al vaak genoeg als het om de Klassieker gaat, vaak genoeg als het om de prijzen gaat en vaak genoeg als het om de grote transferopbrengsten gaat. Pak jezelf op en maak het verschil en laat ons als laatste lachen, want wie het laatst lacht…

groeten
Rinus