Volgens de meest recente berichten van de media vertrekt Brad Jones per direct naar Saudi-Arabië. Voor een “nieuwe sportieve uitdaging” ofterwijl een mooie zak olie dollars. Vele mensen zeggen nu dat dit Gio een keuze bespaart. Maar ik denk dat dit vertrek er meer mee te maken heeft dat Gio zijn keuze al lang had gemaakt.

Ik kan me namelijk niet indenken dat Brad Jones deze keuze had gemaakt als hij onbetwist de nummer 1 van Feyenoord had geworden komend seizoen. Als het alleen om de Dollars ging dan was hij al veel eerder vertrokken. Maar Jones vertrekt nu ineens, nadat Gio heeft aangekondigd deze week de knoop door te hakken.

In mijn beleving heeft Gio Brad, toen hij aansloot, snel geïnformeerd dat Bijlow eerste keus werd en is daarna het balletje van de transfer gaan rollen. Het is in mijn ogen ook typisch iets voor Gio om dit zo op te lossen. Het tekent de mens Van Bronckhorst.

En ook al houd Feyenoord niks aan deze transfer over. Aan het eind zie ik alleen maar winnaars: Gio die geen gedemotiveerde tweede keeper heeft. Bijlow die de kans gaat krijgen. En Jones die naar een mooi en lucratief einde van zijn cariere gaat

Bradley Jones het gaat je goed!