In dezelfde week dat stadion directeur van Merwijk op BNR radio een interview gaf over Feyenoord City, komt Hyper Cube met een doorrekening van de exploitatie.Hier wordt je niet vrolijk van…

In het basis scenario zouden wij nog niet eens in de buurt komen van onze rivaal uit de topografische hoofdstad van Nederland en maar net boven PSV op het gebied van spelersbudget. Iets wat met gouden bergen beloofd is anders te zijn door de voortrekkers van Feyenoord City.

Gevolg is dat de gemeente raad (terecht) erg kritisch is op dit plan en alles op redelijk losse schroeven staat.

Volgens van Merwijk komt er geen ander stadion als dit niet lukt, zoals hij op BNR zei, wat mij erg verontrust. Er wordt eigenlijk gezegd het is dit en niks anders. Iets wat in de zakenwereld alleen gebruikt wordt om óf je zin persé door te drijven óf omdat er echt geen andere keus is.

Dat laatste lijkt mij onwaarschijnlijk, er zijn altijd mogelijkheden om met elkaar tot een oplossing te komen die het beste voor de club, de mensen en de stad Rotterdam is.

Mijns inzien had van Merwijk beter kunnen zeggen; “als dit niet lukt, stoppen WIJ als directie bij Feyenoord” Het is namelijk ongelofelijk dat er al miljoenen in 10 jaar uitgegeven zijn om plannen te realiseren die er nog steeds niet zijn.

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben niet voor of tegen een nieuw stadion, niet voor of tegen renovatie van de Kuip. Ik ben VOOR het beste voor Feyenoord en de stad en ik krijg het gevoel dat niet iedereen in het stadion dossier het hier mee eens is.

De gemeenteraad in Rotterdam bevat verstandige mensen die er zijn om het beste voor de stad te realiseren. De mensen aan de kant van Feyenoord en de trouwe supportersverenigingen die zich bezig houden met het stadion zijn er voor het belang van de club.

Kan niemand nou even uit zijn goal komen en elkaar op de middenstip een hand komen geven?

Jelle den Boer

@Jelledenboer