Feyenoord is dit jaar hofleverancier van het Nederlands Elftal. En dat is iets om trots op te zijn. Vooral als je nagaat dat er ook nog oud Feyenoorders in Oranje rondlopen. Maar hoe hebben hen het gedaan? En wat zijn de verwachtingen voor de rest van het toernooi?


In de defensie stonden 3 Feyenoorders en 1 oud-Feyenoorder.

Daryl Janmaat speelde een degelijke wedstrijd maar was redelijk slordig in de eindpass. Zorgde er wel voor dat Jordi Alba achterin bleef en dus weinig aanvallend voor gevaar zorgde. Is de beste rechtsback die we hebben op het moment dus zal ook de volgende wedstrijden spelen.

Stefan de Vrij begon sterk aan de wedstrijd maar veroorzaakte wel een penalty. De geslepen spits Diego Costa ging op de voet van deVrij staan en maakte daar dankbaar gebruik van door te gaan liggen. Hieraan is te zien dat de Vrij nog redelijk onervaren is op het hoogste niveau. Als hij was blijven staan dan was er waarschijnlijk niks aan de hand geweest. Maar dat is altijd makkelijk praten achteraf. Revancheerde dit foutje door de beslissende 3-1 te maken vanuit een corner. De bal ging aan iedereen voorbij waardoor de Vrij bij de tweede paal de bal kon binnen frommelen. Zei na de wedstrijd dat dit zijn beste wedstrijd ooit was. Vaste basisklant in Oranje.

Bruno Martins Indi werd de lieveling van het grote publiek. Waarom? Omdat Indi voor niemand bang is en schijt aan iedereen heeft. De vooraf zo gevreesde Diego Costa probeerde de jonge Indi te intimideren en provoceren door hem een soort van kopstoot te geven. Indi gaf geen fuck en ging gewoon verhaal halen wie deze spits dan wel was. Kijk maar uit, ik kom van Zuid…. Waarvoor hulde! Is naast publiekslieveling ook een van de favorieten van de bondscoach.

Ron Vlaar speelde het beste van de hele defensie. Rustig, sterk en contolerend. Je kan zien dat de oud-Feyenoorder aardige stappen heeft gemaakt in de Premier League. Is in deze defensie onmisbaar.

Op het middenveld speelde 2 oud-Feyenoorders

Jonathan de Guzman was een van de zwakkere schakels in het Oranje van afgelopen vrijdag. De middenvelder viel op door slordig balverlies en vaak de verkeerde keuze te maken bij de voortzetting van het spel. Zal als hij de kans überhaupt al krijgt beter voor de dag moeten komen in de volgende wedstrijd anders is het klaar voor hem.

Gini Wijnaldum speelde te kort om echt te beoordelen. Had nog wel de mogelijkheid om een doelpunt te maken bij een 5-1 stand.

In de voorhoede kwam 1 oud-Feyenoorder in actie

Robin van Persie is een van de dragende spelers van dit relatief jonge elftal. Scoorde vlak voor rust een magistraal doelpunt om de stand weer gelijk te trekken.

Zette na rust goed door waardoor Casillas de fout inging en van Persie zijn tweede van de avond en de 4-1 van Nederland kon maken. De onbetwiste aanvalsleider van Oranje.

Feyenoord- en oud-Feyenoordspelers die niet in actie kwamen

Jordy Clasie zal waarschijnlijk nog wel minuten gaan maken. Zeker als de Guzman niet beters laat zien dan afgelopen vrijdag. Van Gaal is gecharmeerd van hem.

Terence Kongolo zal weinig minuten maken als alles zo blijft. Is meegenomen als rookie en zal al veel leren van de trainingen die zich op hoog niveau afspelen.

Leroy Fer is een middenvelder met een enorme drive en veel power. Zal gebracht gaan worden wanneer dit gevraagd wordt.