Zojuist verscheen in het AD het bericht dat Ajax de uitkaarten voor de klassieker, 27 Januari in de Kuip, via een brief heeft opgeëist. Een gezamenlijke actie van de club en de supportersvereniging. In de brief stellen ze dat er door het uitverbod in Rotterdam en Den Haag een ‘ongelijk speelveld’ ontstaat.

Laat ik zeggen dat ik in beginsel ten alle tijde ben voor wedstrijden met zowel thuis als uitsupporters. Dat ze dus iets doen om de jarenlange impasse te doorbreken is prima. Maar het meest fascinerende vind ik het tijdstip van deze actie. Anderhalve maand na de klassieker in Amsterdam.

Statement maken

Als je dan toch een statement had willen maken, had dan de kaarten voor het uitvak voor die wedstrijd gewoon opgestuurd naar Rotterdam. Immers, dan had je heel duidelijk de bal bij Feyenoord en de gemeentes kunnen neerleggen. “Live by example” zeg maar. Maar rond die wedstrijd was het in dat opzicht dus oorverdovend stil! En nu, om een ‘ongelijk speelveld’ op te lossen, willen ze er ook  1 extra gaan creëren. (Ik neem aan dat zij bedoelen met ongelijk speelveld dat PSV wel overal uitsupporters mag meenemen). Want hoe noem je het als er in 1 competitie in de Arena geen  Feyenoord supporters mogen zijn, om vervolgens kaarten voor je eigen supporters op te eisen voor in Rotterdam?

Kortom: prima dat er beweging is om het uitsupporters verbod op te heffen! Maar kaarten opeisen? Sorry maar dan heb je wel een paar kilootjes Amsterdamse boter op je kop hoor!!

@LeonHeijdra