Strijd, passie en inzet, dat ontbrak er de laatste weken een beetje aan, maar tegen PSV zag je dat gelukkig weer terug op het hele veld. Voetbal Technisch was het niet wervelend, maar als kijkspel vergoedde het veel.

Al na 10 seconden had onze Lex Missers zich een beetje kunnen revancheren voor dit seizoen, maar ook die kans miste hij weer. Zonder Pellè lijkt hij meer op een dolend schip zonder stuurman, gelukkig laat Lex het zelden afweten als het op buffelen aankomt. Guardado, toch één van de betere voetballers in de eredivisie, moest het gisteren toch echt afleggen tegen het trio Lex, Clasie en El Ahmadi. Feyenoord begon de wedstrijd lekker fel in de aanval en eigenlijk had het na twee minuten gewoon 2-0 moeten staan, maar ja, zoals zo vaak wordt er bij ons nog wel eens een kansje gemist. De tweede kans werd door Achahbar matig ingeschoten.

Daarna was het meer een wedstrijd op het middenveld met weinig kansen voor beide doelen. Pas in de 26e minuut moest Vermeer gestrekt naar de hoek i.v.m. een schot van Depay die, als hij beter had opgelet, met een tikkie breed de Jong vrij voor de keeper kon zetten. Gelukkig ging meneer “die antwoord wil ik niet bevragen” voor eigen succes.

Een onterecht gegeven vrije trap voor PSV, waar Manu het verbaal aan de stok kreeg met Maher, eindigde voor PSV op de lat door diezelfde Maher. Het verloop van de eerste helft was dat Feyenoord het initiatief had en dat het PSV niet liet counteren. Die missie was geslaagd in de eerste helft maar om te gaan winnen moest er toch een kleine aanpassing in de rust gedaan worden. Gelukkig greep Fred Rutten in om de onzichtbare Jens Toornstra te vervangen door de jarige JePe Boëtius. En eerlijk is eerlijk, ik heb genoten van Boëtius die weer heerlijk over het veld dartelde.

In de tweede helft was er meer dreiging door het inbrengen van Boëtius, maar pas in de 59e minuut uit het niets, werd een prachtige diepe bal gegeven door Karsdorp, door Anass Achahbar werkelijk op een fenomenale manier direct uit de lucht met een heerlijke volley binnen geschoten, buiten het bereik van de keeper van PSV. Daarvoor was er nog een raar moment, eerst wordt er een penalty gegeven i.v.m. hands, maar dan blijkt het dat Manu buitenspel stond en werd er een vrije trap gegeven voor PSV. Maar dat schijnt dus een terechte beslissing te zijn geweest. Nog geen vijf minuten later gingen Anass en Jepe een dubbele 1-2 aan waarover, als Messi en Neymar het zouden doen, een hele week gepraat zou worden, die A: perfect werd gestift over het been van Brenet en B: de aanname op de borst was uitstekend van Anass die in de volley wederom het hoekje wist te vinden.

De Kuip werd gek. Wat een gevoel is dat ook als de Kuip gewoon echt staat de schudden als er gescoord wordt. Daarom verbouw i.p.v. nieuwbouw. Al zullen de idioten in het Dwaasgebouw wel hun eigen eigenwijze koers blijven varen. Dit gevoel van een schuddende Kuip moet gewoon blijven bestaan, toch?

Echter moeten we niet vergeten dat na de 1-0 Depay een vrije doorloop kreeg van Karsdorp die de bal ietwat verkeerd inschatte. Gelukkig kon Karsdorp het gat dicht lopen met Depay en hem iets naar buiten dringen waardoor het een haast onmogelijk hoek werd om van daaruit te kunnen scoren. Het zei hem dit keer vergeven. Ik ben mild vandaag, ik weet het. Toch wist Depay wel te scoren met een lucky shot. Werd die nog aangeraakt, of was het weer een zwabberbal, feit blijft dat Vermeer er geen antwoord op had. Toen werd het toch nog dik 20 minuten billenknijpen. PSV kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar De Jong kopte over (geheel vrij gelaten, je zag ook alle Feyenoordspelers elkaar verwijten maken van hoe kan die zo vrij staan?) en Depay werd het scoren belet door goed ingrijpen van Vermeer.

Feyenoord had de wedstrijd na die 2-1 gelijk kunnen afmaken maar zowel Boëtius als Manu hadden het vizier niet meer heel scherp staan. Ook vond ik dat Manu veel te veel balverlies leed het laatste kwartier. Anass was ook helemaal op en kreeg in de 73e minuut een publiekswissel, en Hakim Kazim was nog geen seconde in het veld en deelde gelijk een tik uit tegen Bruma. Ben benieuwd wie dat nog meer gezien heeft, maar ik vond het leuk om te zien, zo van en nu ben ik er dus kom maar op. Karsdorp moest nog met kramp eruit, dus werd het nog meer billenknijpen omdat Boulahrouz er in kwam, maar hij is uitstekend ingevallen door twee voorzetten weg te koppen. En dus was het na 96 minuten tijd om te feesten!

De statistieken geven aan dat Feyenoord toch veel meer kansen heeft gecreëerd dan PSV.

Shots on goal:          7 –   3

Shots off target:     13 –   6

Balbezit:                   50 – 50

Voorzetten: 7 van de 27 kwamen goed terecht en 259 passes van de 340 kwamen aan.

Clasie was de heerser op het middenveld met Sven van Beek de opvallendste man achterin. En voorin alle eer naar Anass, en een prima invalbeurt van Jepe.

Hopelijk komen al onze spelers die internationaal gaan spelen heel terug en gaan we het gevecht met AZ aan om plaats 3.

Houdoe en bedankt,

Bless,
@CorMteS