Feyenoord: Slecht, slechter, slechtst


Toen bekend werd dat Immers geblesseerd was dacht ik, nou eindelijk! Met Toornstra op 10 zal het stukken beter gaan. Nou dat heb ik geweten. Is die Immers nou echt zo belangrijk? Of is het weer de alom bekende wanprestatie? Tegen Go Ahead Eagles was het 90 minuten werkelijk helemaal niks. Geen opbouw, geen passie, geen strijd, geen inzet. Het was niet meer dan wat zomeravond voetbal van de 5e reserve klasse. Ik gok dat de wedstrijd van Berkel 7 dit weekend stukken beter was.

Profvoetbal heet dit, maar de profs hebben werkelijk geen enkele fatsoenlijke corner, vrije trap of voorzet goed afgeleverd in het strafschop gebied. We hebben wat kleine kansjes gehad, maar moest die keeper nou handelend optreden? Ik heb één redding geturfd, door een afstandsschot van Hakim Kazim. Feyenoord was er helemaal niet bij deze dag. Zeven punten voorsprong op de nummer 4. Nu nog vier met Groningen uit, Vitesse thuis en Zwolle uit. Het wordt billenknijpen zeg ik u om nog derde te blijven. Maar dat zal de komende weken allemaal duidelijk worden. Ik verwacht eerlijk gezegd dat we die derde plek niet vast kunnen houden. Het elftal hangt als los zand aan elkaar.

Boëtius en Vilhena willen niet bijtekenen, nou dan hoop ik dat de scouts vandaag de wedstrijd niet hebben gezien. Na de wissel van Toornstra in de rust dacht ik, kom laat het zien Tony want volgens de ekte ekte supporters ben jij de parel van Varkenoord en word je verkeerd gebruikt. Nu kreeg je de kans op 10, jouw plek, alles kon je in die 45 minuten laten zien. Maar we hebben niets gezien…

Boëtius, volgens de ekte ekte ben jij ook een parel van de overkant, ook jij kreeg 45 minuten de kans om te laten zien dat jij terecht niet bijtekent en toe bent aan een stap hogerop. Nou Boëtius, ga maar op een trapje staan voor een stap hogerop want ook jij hebt in die 45 minuten niets laten zien.

Niemand heeft eigenlijk wat laten zien. Van Beek wat verdedigende acties maar bij die goal kwam zijn man er wel erg makkelijk langs, dus die had vandaag ook zijn niveau aangepast aan de wedstrijd. Kongolo ook rijp voor die stap?, laat me niet lachen. Maakt nog redelijk vaak zijn foutjes en moet echt wat aan zijn ballerina Nikes doen want ligt meer dan dat hij staat in het veld. Manu, toch vaak de held geweest dit seizoen, werkelijk niets anders gedaan dan in buitenspelpositie lopen of balverlies lijden. Nelom, Karsdorp op de flanken, van beiden geen goede voorzet gezien. Vermeer twee goede reddingen maar opbouwend ook niet zo nadrukkelijk aanwezig. El Ahmadi liep iedereen in de weg, zelfs zijn medespelers en zichzelf. Toornstra die zo goed begon dit seizoen maar na de winterstop geen pepernoot meer raakt? Ook besmet met het Bilal virus?

En dan Clasie die volgens iedere kennerT toe is aan een stap hogerop, nou vandaag zakte zelfs Clasie door de ondergrens terwijl je dan toch verwacht dat de leider tegen Go Ahead het elftal bij de hand neemt, maar ook dat lukte niet omdat Clasie meeging in deze poging tot anti-voetbal en dus niet het verschil kon maken. Achahbar, na drie keer MOTM te zijn geweest, was hij fysiek wel aanwezig maar er met zijn hoofd niet bij vandaag. Hakim Kazim, normaliter verliest hij geen duel, vandaag deed hij wat de rest van de selectie ook deed, niets nuttigs.

Al met al een zware domper na deze schandalige flater. Wordt het volgend jaar weer een tussenjaar? Want met alleen Dirk Kuyt ga je het ook niet redden. PSV pakt 20 miljoen met Depay en 15 met de CL, en wij moeten de vrienden nog terugbetalen. Dus is er wel geld bij ons om te investeren?

Het wordt weer een hete zomer, met alle transfergeruchten, de Kuip-soap en het nieuwe trainersduo.

Toch verrassende statistieken: Fey – GAE

Schot op goal                                  6         5

Schot naast/over                          11         4

Balbezit                                          58%    42%

Eindconclusie, zonder Immers is het pas echt kut.

Nooit saai bij Feyenoord.

De groeten,

Bless

@CorMteS