Ben ik te kritisch? Ik vond het weer een slechte wedstrijd van Feyenoord, ok 3 punten in de knip maar qua voetbal vond ik het erg matig. Maar ja 3 punten achter op de nr 1 op een mooie 2e plaats. Wat hebben we te klagen? Nou genoeg.


Excelsior heeft genoeg kansen gehad om het Feyenoord een stuk moeilijker te maken, maar we weten dat Feyenoord op KUnsTGRAS altijd problemen heeft en dan ook nog op het kleinste veld van Nederland. Eigenlijk moeten we dan niet zeiken, 2-4 en 3 punten in de knip.

Maar ik kijk niet als supporter maar als analist en het moet gewoon beter in uitwedstrijden. Feyenoord begon natuurlijk uitstekend, eerste aanval Elia man voorbij op zijn zilveren schoentjes, voorzet terug op Gustafson, die hem iets te makkelijk inschoot, redding keeper en zo voor het kopje van Dirk 0-1. Dat was ook het enige wat we van Elia en Gustafson verder hebben gezien zaterdagavond. Die zaten zoals ze zo mooi zeggen niet in de wedstrijd. Excelsior kreeg wat kansjes met een schot op de paal, maar daarna was het een mislukt schot van Karsdorp wat geraakt werd met het hoofd door Kramer waardoor die aan de goede kant van de paal erin vloog. Vlak voor rust werd er slecht verdedigd waardoor Excelsior de aansluittreffer kon maken. Na rust ging excelsior door met aanvallen, Vermeer nam een afstandsschot niet onder controle en de kans daarna redde hij echter wel weer op sublieme wijze. Een goede voorzet van Kardorp werd uitstekend ingekopt door Kramer, en een FC Knudde bal van Auassar was een vroeg sinterklaascadeautje voor Kramer die zijn eerste hattrick scoorde in het betaalde voetbal. Jammer genoeg ging Feyenoord daarna niet op jacht naar de 1-5 maar werd het vlak voor tijd nog 2-4. En de laatste actie was van Bilal die nog een mooie actie op de kruising zag belanden. In de 1e helft had Feyenoord een pingel moeten krijgen voor bewust hands en in de 2e helft had Braamhaar ook voor Excelsior de bal op de stip kunnen leggen, dus in deze wedstrijd geen gezeik over het arbitrale trio.

Maar voor de teletekst supporters die denken nou, 2-4 uit bij Excelsior is prima, zo goed was het nog niet. Vejinovic de man met een goede pass en traptechniek gaf wederom niet thuis. Is het niveau dan zoveel hoger dan bij fietstas? Je zou haast zeggen van wel. Dat laten de statistieken ook wel zien.

Vermeer: 1 goede redding en voor de rest wat je van een keeper mag verwachten. Vond hem bij de 2-4 te vroeg naar de grond gaan. 10 van de 11 voortzettingen goed.

Karsdorp: weer 2 assists op zijn naam. Verdedigend niet in de problemen geweest. 3 van de 4 voorzetten goed en 67 van de 81 passes goed.

Van Beek: stond bij de 2-4 ietwat te ver van Van der Weert vandaan, verder redelijke pot. 1 voorzet niet aangekomen 48 van de 54 passes goed.

Botteghin: deed wat hij moest doen, geen schrik aanjagende acties zoals Jan Baco Arie altijd deed, 0 voorzetten en 46 van de 49 passes goed.

Kongolo: stond bij de 1-2 verkeerd te dekken en vind ik op KUnsTGRAS nou niet erg flexibel. 3 voorzetten 1 op maat, 60 van de 70 passes goed.

Vejinovic: vond ik erg tegenvallen. 6 corners geeneens bij een ploeggenoot terecht gekomen, 7 voorzetten 0 aangekomen 51 van de 61 passes goed.

El Ahmadi: was weer van box tot box te vinden, mag echter wel wat doelgerichter worden. 2 voorzetten 0 aangekomen, 45 van de 47 passes goed.

Gustafson: ik vond hem matig, maar gezien de statistieken was hij toch niet zo matig als ik dacht. 3 van de 4 voorzetten op maat, 3 van de 4 corners op maat, en 22 van de 28 passes goed. Echter als nummer 10 maar 1 schot op goal en die was erg matig ingeschoten, gelukkig stond Dirkie op de juiste plek.

Elia: net als Kongolo vind ik hem angstiger spelen op KUnsTGRAS, als linksbuiten geen enkel schot op doel, 6 voorzetten 2 op maat, 23 van de 29 passes goed.

Kramer: MOTM, 5 schoten op doel 3 gescoord, ik zeg een aardig gemiddelde. 12 van de 20 passes goed.

Kuyt: qua strijd en inzet hoeven we ons over Dirk geen zorgen te maken. 1 voorzet niet goed, 4 doelkansen 1 gescoord en 52 van de 70 passes goed.

De verdere statistieken: Excelsior – Feyenoord
Schoten op doel: 4 – 7
Schoten naast/over: 8 – 11
Corners: 4 – 10
Balbezit: 44% – 56%

 

 

 

 

 

 

 

 

De Vermeer – Mulder battle
Tegengoals    14 – 22
De 0 houden    5 –  3

De squawka statistische cijfers per wedstrijd
Utrecht​​          009
Cambuur​      158
Vitesse​​          208
Psv​​                114
Willem 2​        431
Roda​​             118
Zwolle​​           218
Graafschap​  262
Heerenveen​  290
AZ​​                  296
ADO​​               100
ajax                153
Twente          505
Excelsior       246

Volgende week thuis tegen Heracles, hopelijk sturen we die KUnsTGRAS fanaten met de staart tussen de benen en wenend terug naar Almelo, maar Feyenoord kennende zal het wel weer een lastige pot worden. We zullen zien.

Gegroet,
Bless,
@CorMteS