Over een kleine 3 maanden is het zover. Het WK voetbal begint dan op14 juni in Rusland. Dit jaar zonder oranje versierde straten, mensen met leeuwenklompen en peentjes in hun haar, of met een Goudse kaas op hun hasses. Toch wordt het wel een aardig WK om te volgen voor Feyenoord supporters. Een behoorlijk aantal spelers van de formatie van Giovanni Van Bronckhorst is namelijk, in tegenstelling tot hun Nederlandse collega’s, wel in de race voor een plekje in de selecties van hun vaderland.

Zo lijken Renato Tapia, Nicolai Jørgensen en Karim  El Ahmadi al redelijk zeker van een plekje op het WK. Maar ook Brad Jones, Sofyan Amrabat en misschien zelfs Sam Larson zouden nog opgeroepen kunnen worden door hun bondscoaches. Als Feyenoord komend seizoen de selectie wilt vernieuwen dan is het natuurlijk zowel voor de club als voor de spelers een prachtig podium om je kunsten te tonen. Financieel kan het dus best een belangrijk toernooi worden voor Feyenoord.

Groep C

Vooral groep C is voor Feyenoord en haar supporters een leuke om in de gaten te houden. Met waarschijnlijk 3 Feyenoorders bij verschillende landen in deze poule, heeft het een aardig Rotterdams karakter. Met het Denemarken van Jørgensen, het Australië van Jones (en oud trainer Bert Van Marwijk), en Peru met Renato Tapia, krijgen we sowieso 3 wedstrijden met Feyenoorders tegenover elkaar in deze poule. Leuk is ook dat van deze 3 ploegen er sowieso 1 doorgaat naar de volgende ronde.

Wat levert een WK speler Feyenoord op?

De FIFA keert een vergoeding per speler uit aan de clubs waar een speler de afgelopen 2 jaar onder contract stond. Per dag betaald de FIFA $ 8.530 uit aan de desbetreffende clubs. Beginnend 2 weken voor de start van het WK tot de dag na de uitschakeling van een land. Een rekensommetje leert ons dan dat, bijvoorbeeld in het geval van Jørgensen, Feyenoord minimaal een vergoeding krijgt van 1 juni tot en met 27 juni (laatste poulewedstrijd) dus 27 x $ 8.530 = $ 230.310. Mochten Larson en of Amrabat in beeld komen voor een uitverkiezing moet het totaalbedrag gedeeld worden met de club waar de speler vorig jaar onder contract stond. In hun geval dus Utrecht en Heerenveen.

Financieel kan het WK voetbal voor Feyenoord dus best interessant worden, zeker als spelers hun Marktwaarde tijdens dit toernooi weten op te krikken.