Als Bilal Başaçıkoğlu een goal en een assist heeft weet je dat je naar het wonder van Tilburg hebt zitten kijken.

En de wedstrijd begon tenenkrommend met drie acties van Bilal en drie keer balverlies, Brad Jones die een hoge bal maar weer eens losliet, Eric Botteghin die wat weifelend begon, Jan-Arie van der Heijden die weer vaak zijn hand opstak om sorry te zeggen. Toch waren er ook een paar lichtpuntjes in de misère. Tonny Vilhena, Sofyan Amrabat, Kevin Diks en Dylan Vente.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Feyenoord steeds beter in het spel. Na bijna een half uur gespeeld te hebben gaf Jens Toornstra vanaf rechts voor en Dylan Vente maakte een mooie spitsengoal, voor de tegenstander gekropen en mooi binnen getikt.
Na de thee was het snel opnieuw raak. Dit keer wist Sofyan Amrabat zijn eerste eredivisie goal te scoren voor Feyenoord, een mooie paal, paal, goal van buiten de zestien.

Toen Tonny Vilhena zijn elfde doelpunt van het seizoen maakte, en de 0-3 in de wedstrijd, op een goede voorzet van Kevin Diks (eerlijk is eerlijk gaat steeds beter spelen), kon Tonny ongehinderd binnen tikken bij de tweede paal.

Een typische Feyenoord tegengoal bij de 1-3, heel slecht uitverdedigt. Toen dacht je, oh jee daar gaan we weer, maar niets is minder waar. Het duo Dylan Vente en Bilal Başaçıkoğlu deden beiden scoren op een assist van de ander. Waarbij we eerlijk moeten zeggen dat de goal van Bilal prima afgemaakt werd met een mooie stift over de Duitse Torhüter van Willem 2.

Brad Jones WZF: 5 Whoscored: 6.17
Het is werkelijk onbegrijpelijk dat een keeper van een topclub in Nederland moeite heeft om meer dan 75% van de voortzettingen goed te hebben. Dit keer was het maar 40%. En die bal in het begin waarbij hij misgreep en Haps een goal voorkwam.
40% van de voortzettingen goed, negen van de 22, twee reddingen.

Kevin Diks WZF: 7.5 Whoscored: 8.09
Volgens mij het hoogste cijfer wat ik hem ooit gegeven heb. Maar zoals al in het verslag gemeld, de laatste weken is hij telkens bij de betere van de wedstrijd.
86% van de passes goed, 43 van de 50, drie kopduels gewonnen, drie overtredingen gemaakt, een dribbel gewonnen, vier tackles gewonnen, een voorzet en op maat en twee schoten.

Eric Botteghin WZF: 6.5 Whoscored: 7.52
Begon wat matigjes aan de wedstrijd maar herstelde zich prima.
84% van de passes goed, 48 van de 57, een kopduel gewonnen, een dribbel gewonnen en vier tackles gewonnen.

Jan-Arie van der Heijden WZF: 6 Whoscored: 6.72
Kleurloze wedstrijd gespeeld. Hopelijk gaat dat beter in de bekerfinale.
84% van de 51 passes goed, 33 van de 51 en een overtreding gemaakt.

Ridgeciano Haps WZF: 7 Whoscored: 7.83
Zoals ik vorige week al schreef, gaat ook steeds beter spelen na zijn blessure. Werd meer in de problemen gebracht door zijn medespelers Jones en Bilal dan door Willem 2 spelers.
68% van de passes goed, 22 van de 32, een dribbel gewonnen en drie tackles gewonnen.

Sofyan Amrabat WZF: 7.5 Whoscored: 8.64
Ook voor Sofyan zijn beste wedstrijd tot nu toe. Deze Sofyan hoort gewoon in de basis, maar we gaan nog niet in de polonaise. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Prima goal ook.
93% van de passes goed, 60 van de 64, twee kopduels gewonnen, twee overtredingen gemaakt, vier dribbels gewonnen, twee tackles gewonnen, en twee schoten waarvan een goal.

Renato Tapia WZF: 7 Whoscored: 7.76
Viel niet op, maar viel ook niet uit de toon. Gewoon een prima pot gespeeld. Geen fratsen en grollen zoals hij weleens achterin deed.
83% van de passes goed, 52 van de 62, vijf kopduels gewonnen, drie overtredingen gemaakt, een dribbel gewonnen, drie tackles gewonnen en een schot.

Tonny Vilhena WZF: 7.5 Whoscored: 8.27
Weer een prima wedstrijd, Tonny is echt goed bezig de laatste weken. Normaliter als hij schiet negen van de tien keer is het achter de goal bukken, maar vandaag was alles op de goal behalve die ene die ver over ging net buiten het doelgebied.
73% van de passes goed, 30 van de 41, een overtreding gemaakt, een dribbel gemaakt, twee tackles gewonnen, vier voorzetten waarvan drie goed en drie schoten, waarvan twee op goal en een doelpunt.

Jens Toornstra WZF: 7 Whoscored: 7.47
Ik geloof al weer de vierde wedstrijd op rij met een assist. We kunnen wel stellen dat hij zijn inzinking te boven is. En als je dan hoort dat “supporters” zijn dochtertje beledigen omdat hij een vormcrisis had, gaat wel een beetje te ver. Kijk als je slecht speelt, lees je dat ook hier, maar je gaat niet bedreigingen uiten naar zijn familie en andere bekenden omdat hij slecht speelt. Manmanman dan zak je echt door de ondergrens heen.
84% van de passes goed, 33 van de 39, een dribbel gewonnen, zes voorzetten waarvan drie op maat en een schot.

Bilal Başaçıkoğlu WZF: 7.5 Whoscored: 9.37
Begon echt dramatisch met aan de verkeerde kant dekken, drie keer achter elkaar balverlies en bij een aanval in de rug van Vente naar de eerste paal lopen terwijl hij natuurlijk naar de tweede paal moest gaan, maar eerlijk is eerlijk hij herstelde zich prima.
68% van de passes goed, 13 van de 19, drie kopduels gewonnen, twee dribbels gewonnen, drie tackles gewonnen, vier voorzetten gegeven waarvan twee op maat en drie schoten op goal waarvan een doelpunt.

Dylan Vente WZF: 8 Whoscored: 9.03
Een echte spits, twee schoten op doel en alle twee een goal. Over efficiency gesproken. Vooral de eerste was een prima spitsengoal, voor de man kruipen en in de korte hoek scoren. En ook nog een assist afgeleverd. Prima potje gespeeld.
86% van de passes goed, 20 van de 23, twee assists waarvan één op maat en dus twee schoten op goal en twee goals.

Statistieken:


Pictures and statistics by whoscored.com

Deze Willem 2 – Feyenoord kreeg een 7.51 en komt daarmee in de top vijf.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7,78
Groningen thuis: 7.65

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Zondag moet het dan gaan gebeuren, de wedstrijd die nog een beetje van het seizoen moet goedmaken. Zou wel de vierde prijs zijn in drie jaar.
Ik denk dat onze vrienden uit kaascity de druk niet aankunnen. En dat wij daarvan gaan profiteren.
Ik voorspel een 3-1.

Ze smelten de kazen,
Bless,
@CorMteS2