Het waren drie fantastische jaren maar u mag nu wel gaan meneer van Bronckhorst.

Bron: @iwanvanduren vi.nl

Werkelijk de domste wissel ooit gezien, nog erger dan de Arjen Robben wissel van Dick Advocaat.

Ik ben Gio altijd dankbaar voor het kampioenschap, maar heb steeds meer het gevoel dat het meer aan het team zelf lag, met de focus van Dirk Kuyt en Eljero Elia, dan aan de inbreng van de technische staf.

Na woensdag was dit precies wat ik verwachtte. Het heeft er 94 minuten lang niet ingezeten. Veel te gelaten, veel te slap, dramatische instelling. Ondanks dat die pingel niet terecht was, de overtreding was erbuiten, maar Feyenoord heeft het over zichzelf afgeroepen.

Weer Renato Tapia die de fout in gaat. Waarom niet Eric Botteghin en Jan Arie van der Heijden terug in het centrum? Hebben die geen krediet opgebouwd vorig seizoen? En dan komt Robin van Persie in de 80e minuut en haal je Nicolai Jørgensen eruit? Terwijl er drie waren die helemaal geen bal goed raakten tegen VVV, Tonny Vilhena, Jens Toornstra en Steven Berghuis, en die mochten blijven staan en Jean Paul Boëtius had je ook nog kunnen wisselen want die raakte werkelijk helemaal niks sinds hij was ingevallen.

Maar ja, alles op de beker dan maar.  En waar heb je recht op als je tenslotte zelfs door VVV afgetroefd wordt met schoten op doel. Het heeft er gewoon niet ingezeten. Je hoopt altijd op beter, vooral na zo’n intense wedstrijd als tegen psv, maar dat was blijkbaar dus een uitschieter.

En als Robin van Persie maar hooguit tien minuten mag invallen laat hem dan buiten de selectie tot hij in ieder geval een helft kan spelen. Want drie keer tien minuten is een belediging voor een speler met het niveau van Robin van Persie.

En het ligt natuurlijk niet alleen maar aan Gio, de spelers die met een hautain spelen van oh, dat doen we wel even tegen VVV, hebben ook schuld, maar de trainer is nou eenmaal de eindverantwoordelijke. En als trainer kan je een wedstrijd omdraaien door middel van wissels. Maar de wissels van vandaag waren op zijn minst gezegd discutabel te noemen. En niet alleen vandaag maar eigenlijk al het gehele seizoen.

De cijfers van deze wedstrijd zullen er iets anders uitzien als die tegen psv, maar als je beide wedstrijden hebt gezien, heb je daar geen hogere wiskunde voor nodig.

Brad Jones WZF: 6,5 Whoscored: 7.14
Vijf reddingen en kansloos op de pingel. Qua voortzettingen ook stukken beter dan de laatste  wedstrijden.
60% van de voortzettingen goed, 12 van de 20.

Jeremiah St. Juste WZF: 5.5 Whoscored: 6.92
Die Opoku mocht te vaak doorkomen van St. Juste, misschien toch niet fit genoeg en dan ook nog op KUnsTGRAS. Maar liever een niet 100% fitte St. Juste dan een 100% fitte Diks.
85% van de passes goed, 46 van de 54, twee kopduels, een dribbel en een tackle.

Sven van Beek WZF: 5.5 Whoscored: 6.70
Laat ik het zo zeggen, Sven zit niet in zijn beste fase. Regelmatig schieten er wat slordigheden in zijn spel. Nog niet allemaal blunders, maar wel billenknijp issues.
92% van de passes goed, 70 van de 76, en drie kopduels.

Renato Tapia WZF: 4.5 Whoscored: 6.45
Woensdag was ik nog lovend over hem, maar nu, schuldig aan het verlies, wederom. Tijd om Jan Arie weer een kans te geven al zal deze trainer dat misschien anders zien.
92% van de passes goed, 63 van de 68, twee kopduels, een overtreding, een dribbel, een tackle en een schot maar niet op de goal.

Tyrell Malacia WZF: 6.5 Whoscored: 7.49
Soms lijkt het erop dat hij de enige is die begrijpt waar Feyenoord voor staat qua passie, strijd en inzet. En hij is de jongste. Dat zegt waarschijnlijk alles. Hij is nog niet besmet met het ‘ik krijg mijn geld toch wel, of we nou winnen of niet’.
78% van de passes goed, 33 van de 42, twee kopduels, een overtreding, een dribbel, vijf tackles en een schot maar niet op de goal.

Tonny Vilhena WZF: 4.5 Whoscored: 6.50
Werd regelmatig overlopen door Danny Post. Wie zult u zeggen, nou die gozer van VVV die zaterdagsochtends eerst de koeien van stal haalt en de paardenstallen schoon veegt. Wat een megagroot verschil, en dat geldt voor het gehele middenveld, met de wedstrijd tegen psv en deze.
86% van de passes goed, 39 van de 45, twee kopduels, een overtreding, twee dribbels en twee schoten waarvan één op de goal.

Karim El Ahmadi WZF: 5.0 Whoscored: 6.68
Ik ga in herhalingen vallen, maar als het team draait dan kan hij de leider spelen, draait het team niet dan kan Karim niet de leiding geven die we nodig hebben. Te groot verschil tussen deze wedstrijd en die tegen psv.
95% van de passes goed, 62 van de 65, een kopduel, drie overtredingen en twee schoten waarvan één op de goal.

Jens Toornstra WZF: 5.0 Whoscored 6.77
Of Jens heeft niet geswiped,  dus geen Tinderdate gescoord, of hij heeft teveel geswiped en was moe van al die dates. Was bij vlagen niet vooruit te branden. Maar aan de andere kant wie was dat wel?
83% van de passes goed, 45 van de 54 goed, een kopduel, een overtreding, een dribbel, een tackle en twee schoten en beiden op doel.

Steven Berghuis WZF: 4.5 Whoscored 6.92
Als Steven niet in de wedstrijd zit gaat hij overcompenseren en maakt hij de meest ridicule overtredingen. Gelukkig was het geel, maar bij ons rare fluitkorps had er zomaar rood gegeven kunnen worden. En dan nog durven beweren dat het aan het voetbal lag. Nou volgens mij lag het aan gebrek aan inzet, passie en strijd. Wel weer de gevaarlijkste aanvaller.
84% van de passes goed, 49 van de 58, een overtreding, vijf dribbels en vier schoten waarvan één op doel en er werd er één geblokt.

Nicolai Jorgensen WZF: 5.0 Whoscored: 6.64
Speelde niet zijn allerbeste wedstrijd maar hij had nooit gewisseld mogen worden. Gio had Toornstra of Vilhena moeten wisselen en Van Persie achter Nicolai moeten laten spelen. Maar ja, misschien moeten we daar op wachten totdat de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld wordt en dat Gio dan een wat wildere opstelling durft te maken, al kan het ook zo zijn dat het dan pas in de 80e minuut gebeurd.
62% van de passes goed, 18 van de 29, twee kopduels, een overtreding, drie dribbels en een schot op goal en die werd geblokt.

Sam Larsson WZF: 5.0 Whoscored: 6.76
Deze wissel kon ik enigzins begrijpen aangezien in mijn bescheiden mening Larsson al weken niet in juiste doen is, echter zijn vervanger was nog even een paar graadjes erger. God allemachtig, je hebt invalbeurten en invalbeurten, maar wat Boëtius liet zien was, laat ik het netjes formuleren, een parodie op een invalbeurt.
85% van de passes goed, 29 van de 34, vier dribbels en twee schoten waarvan een geblokt en een het stadion uit.

De statistieken:


statistics and pictures via whoscored.com

Dit was een zeer matige wedstrijd en de score was er ook naar 6.65, ergens onderin en niet meer dan terecht.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7.78
Willem 2 thuis: 7.60

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Hoe nu verder? Tja, was dat maar zo makkelijk te beantwoorden. Gelukkig kunnen ze donderdag het blazoen weer een beetje opfleuren met een wedstrijd tegen het kwakkelende Groningen.

Zoals vorige week al gemeld: Mocht je de analyse willen doen, meldt je even aan bij WZF twitter of facebook want ik zit in het Luxor bij Johan Derksen en zijn ouwe rockers.

Mochten we desalniettemin de beker winnen, wil ik toch niet spreken van een geslaagd seizoen. Het zou een hoop goedmaken, een soort pleister op de wonde, maar we kunnen toch wel spreken van een zeer matig seizoen. En ja, met de aankopen dacht ik ook we gaan gewoon meedoen om weer een kampioenschap, en ja, net als iedereen keek ik uit naar de Champions league, maar daarin werden we een lachertje.

Goh wat was ik blij met Sam Larsson, maar hij heeft twee, misschien drie goede wedstrijden gespeeld. Sofyan Amrabat, is ook helemaal weggezakt in de pikorde. Er wacht Martin van Geel een hele zware taak, doorselecteren in de selectie. En mag Gio blijven zitten? Zo niet wie dan? Veel beschikbare trainers zijn er niet op dit moment, Peter Bosz en Henk Fräser, al zal er dan een hoop weerstand ontstaan, en misschien wil Lowietje nog wel een kunstje flikken. Jean Paul van Gastel doorschuiven is denk ik niet de oplossing.

En al dat gezeik met Feyenoord City en de lening van Goldman Sachs en de gemeente Rotterdam, gaan ze nou wel of niet mee met al die gouden bergen die beloofd worden? Het zal een hele hete zomer worden en we zitten pas begin Februari.

Beste mor weer,
Bless,
@CorMteS2