Same shit different day

Tot aan de 0-1 was er niets aan de hand en de score werd geopend door Tonny Vilhena na een mooie aanval, maar wat er daarna allemaal weer gebeurde is mij nog steeds een raadsel. Het leek wel of Feyenoord door voodoo of iets dergelijks werd behekst. Niets lukte meer en we werden steeds vaker achteruit gedrongen door een Vitesse wat nou zelf ook niet zo groots aan het voetballen was. Het is wel vaker een issue bij Feyenoord, niemand die dan ook de leidersrol oppakt en het elftal op zijn plaats zet. Het is op dit moment een stuurloos schip, en de kapitein die op de bank zit, kan het ook niet meer bijsturen.

Vandaar vind ik het een legitieme vraag om te stellen hoeveel krediet heeft Giovanni van Bronckhorst nog? Ik hoor het Gio namelijk nog zeggen waarom hij niet voor JePe koos maar voor Bilal; Bilal Basasikoglu traint beter op dit moment dan Jean Paul Boëtius. Nou we hebben het gezien, Bilal kan geen bal aannemen, komt geen man voorbij, en maakt ook nog eens een stomme overtreding op de verkeerde plek.

Ik vond het geen rood in eerste instantie, meer een stervende zwaan actie van Serrero, maar na de slomo gezien te hebben, als het verkeerd uit pakt met die tackle voetbalt Serrero een tijdje niet meer.

De rode kaart van Tyrell Malacia was wel belachelijk, Sven van Beek en Jan Arie van der Heijden waren op de terugweg om het gat te sluiten. Ze hadden het niet gered maar dat maakt dan niet uit. Maar zowel met Bilal en Malacia hadden we ook niet gewonnen.

Dat er drie staan te blunderen bij de 1-1 is nog het ergste. Tonny Vilhena en Jeremiah St. Juste kijken elkaar als makke schapen aan, zo van doe jij het maar, nee doe jij het maar, en Brad Jones moet uitkomen op een bal die anderhalve meter van de doellijn valt en die blijft stokstijf staan, ik had spontaan een Erwin Mulder dejavu. Iedere corner van Vitesse was ook nog eens levensgevaarlijk. Vorig seizoen hebben we een goal tegen gehad uit standaardsituaties. Ik denk dit seizoen minimaal al 12 ben ik bang.

In mijn bescheiden mening is Gio echt de grip over de groep kwijt. Wat ik al eerder schreef, het waren echt Dirk Kuyt en Eljero Elia die de leiders waren, en denk dat inmiddels zelfs de meest verstokte fan dat ook inziet. Het lijkt er op dat niemand voor elkaar meer wil werken en dat iedereen de patron in het veld wil uithangen. Nou heren ik zal u wat vertellen; een kampioenschap in achttien jaar dan mag je alleen zelf bepalen welke kleur veters je in je voetbalschoenen wil doen en wat voor kleur boxershort je mag dragen en voor de rest is het dienbaar opstellen en je taken uitvoeren in het veld. Er is niet veel meer over van het credo in Rotterdam: niet lullen maar poetsen. En zullen we sterker door strijd maar

En ja hoor hoe verrassend, Gio grijpt dus de rode kaart van Bilal als kantelpunt van de wedstrijd aan. Nou Gio ik zou de wedstrijd nog eens even terugkijken want ook met elf tegen elf was het niet om aan te zien en waren de beste kansen voor Vitesse. Het is dat Brad Jones nog wel een paar ballen tegenhield anders was je er dik met 5-1 afgegaan.

Ik kan u vertellen dat er geen enkele voldoende is gescoord. Waarschijnlijk door mijn frustratie maar na zo’n wedstrijd heeft niemand er recht op.

Brad Jones WZF: 5 Whoscored: 6.50
Het is werkelijk ongelofelijk hoe slecht zijn uitrappen zijn, deze wedstrijd ook maar weer 25%. Zeven van de 28 goed en nog vier saves gemaakt

Jeremiah St. Juste WZF: 5 Whoscored: 6.29
Ging met een schouder uit de kom van het veld af bij rust. Was betrokken bij de 1-1 waar zowel hij als Vilhena stonden te slapen.
61% van de passes goed, elf van de 18, een kopduel gewonnen en een tackle gewonnen.

Sven van Beek WZF: 5.5 Whoscored: 6.82
Was niet de aller slechtste maar waarom niet het gouden duo van vorig seizoen herstellen? Jan Arie en Eric die hebben toch wel enig krediet opgebouwd? Sven kan altijd nog ook als rechtsback.
75% van de passes goed, 33 van de 44, twee kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen en vier tackles gewonnen

Jan Arie van der Heijden WZF: 5 Whoscored: 6.92
Niet opvallend en niet onopvallend een vlakke partij dus. Maar ja, heeft er drie maanden uitgelegen. Heeft in ieder geval geen fouten lopen maken zoals Tapia weleens deed.
86% van de passes goed, 31 van de 36, een kopduel gewonnen, drie dribbels gewonnen en twee tackles gewonnen.

Tonny Vilhena WZF: 5 Whoscored: 7.00
Een van de kandidaten die denkt dat hij el capitano kan spelen, maar ondanks de goal, toch een slechte wedstrijd speelde.
65% van de passes goed, zeventien van de 26, een kopduel gewonnen, drie overtredingen gemaakt, drie tackles gewonnen en twee schoten op goal waarvan een doelpunt.

Karim El Ahmadi WZF: 5.5 Whoscored: 7.23
Bleef nog een beetje overeind in de malaise, was betrokken bij de 0-1. Maar is niet de leider die ons team op de plaats kan zetten als ze verzaken.
82% van de passes goed, 32 van de 39, een kopduel gewonnen, twee overtredingen gemaakt, zes tackles gewonnen en een schot op doel.

Jens Toornstra WZF: 4 Whoscored: 6.01
Je bent de nummer tien van Feyenoord en dan 0.0 schoten richting doel. En maar 24 passes van iemand die het spoel moet verdelen. Is de kracht van het Tinderen uitgewerkt? Gelukkig is Willem van Hanegem het met mij eens en hoort een Jens Toornstra in deze vorm niet in Feyenoord een.
70% van de passes goed, zeventien van de 24, een kopduel gewonnen en een tackle gewonnen.

Steven Berghuis WZF: 5.5 Whoscored: 7.22
Volgens de statistiekensite whoscored samen met El Ahmadi één van de betere. Maar zoals zo vaak bij Berghuis, als het elftal inkakt, kakt hij ook in.
72% van de passes goed, 21 van de 29, een kopduel gewonnen, een overtreding gemaakt, zeven dribbels gewonnen en een tackle gewonnen.

Nicolai Jørgensen WZF: 4 Whoscored: 6.17
Vorige keer schreef ik al dit was de slechtste wedstrijd van Nicolai bij Feyenoord, nou dat was dus niet zo, maar deze was de slechtste wedstrijd van Nicolai. Flinke dip, hopelijk komt hij er snel uit want een frisse fitte Nicolai hebben we nodig.
80% van de passes goed, 21 van de 26, een overtreding gemaakt, twee dribbels gewonnen en een schot maar die was niet op goal.

Bilal Basacikoglu WZF: 3 Whoscored: 6.95
Bilal blijft me verbazen. De voetbeweging bij de pass op Vilhena bij de 0-1 was prachtig, daarna de balaanname bij de pass over een meter of twintig van Berghuis was lomper dan lomp dan twee duels waarbij hij zo van de bal werd afgelopen. En dan de overtreding. Ik zou graag weten wat hij dacht toen hij de aanval inzette. Waarschijnlijk dacht hij niets. Terwijl hij niet eens zo heel erg slecht bezig was. Het is mij nog steeds een wonder wie besloten heeft zijn contract te verlengen, die dient stante pede ontslagen te worden.
57% van de passes goed, twaalf van de 21, twee kopduels gewonnen, twee overtredingen gemaakt, twee dribbels gewonnen, vier tackles gewonnen en een schot op doel.

Bart Nieuwkoop WZF: 5 Whoscored: 6.08
Waar is de chemie tussen Bart en Steven gebleven? Mocht de tweede heflt invallen maar verder dan wat obligate balletjes breed kwam hij niet. En meer dan de helft van zijn passes waren niet goed.
46% van de passes goed, 7 van de 15 en twee kopduels gewonnen.

Tyrell Malacia WZF: 5.5 Whoscored: 6.14
Wederom liet hij zien op dit moment één van de betere Feyenoorders te zijn die wel het begrip strijd en passie begrijpt. Helaas een in mijn ogen onterecht rood, maar ja daar hebben we niks aan. De scheids geeft hem.
52% van de passes goed, 12 van de 23, een kopduel gewonnen, een overtrading, twee dribbels gewonnen en drie tackles gewonnen.

Dit was een zeer matige wedstrijd en de score was er ook naar 6.54, net boven de twee wedstrijden tegen hunnie, dus diep onderin en niet meer dan terecht. Die wdestrijd van Groningen (bedankt Jelle den Boer voor de analyse) nog even erbij genomen die komt op de derde plek. Wat ik ook weer verrassend vind want de eerste helft was toch niet je van het als ik de sociale media moest geloven. En voor jullie informatie, het concert van Johan Derksen Keep the blues alive was fantastisch.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7,78
Groningen thuis: 7.65

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Wat moet er nog gebeuren aan dit Feyenoord dat we weer een beetje gaan voetballen? De roep om een nieuwe trainer is te begrijpen, ook de houdsbaarheidsdatum van een kind van de club houdt een keer op. Ondanks het aan ons gebrachte kampioenschap. Slecht spelen kan altijd maar ik zie helemaal geen lijn meer in het voetbal, ze doen maar wat op het veld heb ik de indruk. Afjagen, druk zetten zoals vorig seizoen heb ik alleen nog gezien tegen PSV in de eerste helft. Zoals ik al schreef de wil om te werken voor elkaar ontbreekt volledig. Hopelijk een fitte Robin van Persie kan weer een rangorde scheppen in de kleedkamer en op het veld.

Dan zondag tegen Heracles in de Kuip, die houden altijd een special plekje sinds 14 mei vorig jaar.

foto: ad.nl

Al zal het niet zo makkelijk gaan als toen. Maar ja dit seizoen is toch over, alles op de beker dan maar, want op playoffs zitten we niet te wachten toch?

Voor de wedstrijden Feyenoord – Willem 2 halve finale KNVB beker 28-02-2018 en Nac – Feyenoord 11-03-2018 zoeken we nog analisten. Ik zit dan in Canada bij het ijshockey van de Edmonton Oilers. Die hebben ook een kutzeizoen dus zoveel verschil is er niet met Feyenoord. Alleen dat het daar dan -20 is.

De mazzel,
Bless,
@CorMteS2