Het stond 1-4 in de 79e minuut en nog is het billenknijpen en angstzweet.

God allemachtig Jean Paul Boëtius ram die bal over de zijlijn, je staat 1-4 voor, nee meneer wil met wat schijnbewegingen waar zelfs een lantaarnpaal niet intrapt de bal uitverdedigen. En bij de 3-4 stonden er ook een paar te slapen. Meneer van Beek en Baco Arie les ÉÉN voor een goede verdediger, nooit je man voor je laten komen. NOOIT!!!

En wat een verschil tussen de eerste helft en de tweede. Dat mag niet gebeuren. En iedere speler hoor je wel eens zeggen in een interview: dat mag niet meer gebeuren, maar toch gebeurd het nog steeds iedere keer.

Het is dat Robin van Persie twee keer mooie dingen deed met de bal en we zodoende met 0-2 konden gaan rusten. Maar ik verwachtte al dat het zou gaan stormen vanaf de kant van Zwolle.
Na rust ging PEC Zwolle dus van kiet af aan vol erop. Je kon wachten op de aansluitingstreffer maar tot eenieders verbazing schoot Karim El Ahmadi een keer vanaf buiten de zestien. Meestal is het dan 2e ring bukken, maar Diederik Boer hielp Feyenoord eens een keer. Toch hadden we qua schoten op goal weer meer als de tegenstander. Zeven om acht.
Dan denk je kaassie, maar nog geen minuut later stonden er een paar nog de goal te vieren en kon Mustafa Saymak de 1-3 maken, en dat gaf hoop aan de Zwollenaren. En dan denk je na de 1-4 van Tonny Vilhena, zo dat is mooi, die buit is binnen. Eindelijk eens gewonnen in Zwolle.
Maar ja zoals boven al beschreven het was nog bibberen.

Het was  natuurlijk geen pingel, maar je moet jezelf niet in zo’n positie brengen toch? Boëtius moet die bal gewoon het stadion uitrossen, maar een paar dachten dat het laatste fluitsignaal al geklonken had. We kunnen er lang en breed over lullen, feit blijft, gewonnen in Zwolle, met een hele goede eerste en een hele slechte tweede helft.

De Cijfers:

Brad Jones WZF: 6.5 Whoscored: 6.48
Paar goede reddingen op cruciale momenten. Moest 4 keer handelend optreden. De tegengoals zijn hem dit keer niet aan te rekenen, wel de verdedigers en J.P. Boëtius.
68% van de voortzettingen goed, 24 van de 35.

Kevin Diks WZF: 6.5 Whoscored: 7.10
Niet eens zo slecht gespeeld. Het lijkt er wel op dat hij niet meer van die lompe fouten maakt.
83% van de passes goed 36 van de 43, twee kopduels gewonnen, twee overtredingen gemaakt, twee dribbels gewonnen, drie tackles gewonnen, een voorzet maar die kwam nooit aan en een schot en nog op doel ook.

Sven van Beek WZF: 6 Whoscored: 6.55
Sven en Jan Arie stonden beide te pitten bij de 3-4. Dat was echt amateuristisch verdedigd. Als in, het is 2-4 met nog drie minuten te gaan, we kunnen relaxen.
86% van de passes goed, 58 van de 67, twee kopduels gewonnen en een tackle gewonnen.

Jan-Arie van der Heijden WZF: 7 Whoscored: 7.46
Op het foutje na bij de 3-4 een redelijk goede wedstrijd gespeeld.
93% van de passes goed, 44 van de 47 goed, vier kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt een dribbel gewonnen en drie tackles gewonnen.

Ridgeciano Haps WZF: 6.5 Whoscored: 7.10
Verdedigend goed, opbouwend niet echt super, heeft geen enkele voorzet afgeleverd als opkomende back.
79% van de passes goed, 38 van de 48, twee overtredingen gemaakt, drie dribbels gewonnen en drie tackles gewonnen.

Karim El Ahmadi WZF: 7 Whoscored: 7.45
Had de indruk dat na de 0-3 Karim ook dacht dit is binnen, net overal een stapje te laat daarna.
86% van de passes goed, 39 van de 45, een overtreding gemaakt, drie tackles gewonnen en een schot op doel en dat werd nog een goal ook, dankzij Diederik Boer.

Robin van Persie WZF: 7.5 Whosscored: 7.92
Zou die ooit nog helemaal weer fit worden? Wat een begenadigd speler.
85% van de passes goed, 12 van de 14 goed, twee overtredingen gemaakt, een tackle gewonnen en drie schoten, waarvan twee op goal en allebei werden een doelpunt.

Tonny Vilhena WZF: 7.5 Whoscored: 8.28
Een goal en een assist, het is weleens slechter geweest met Tonny.
67% van de passes goed, 23 van de 34 goed, drie dribbels gewonnen, vijf tackles gewonnen en twee schoten op goal waarvan een doelpunt.

Steven Berghuis WZF: 7.5 Whoscored: 8.51
En dan doet hij als er een actie fout gaat niet eens meer mee, sloft op zijn gemakje terug naar zijn plek, Wat als hij wel 90 minuten gefocust is?
82% van de passes goed, 32 van de 39, drie tackles gewonnen, vier voorzetten waarvan twee op maat en twee schoten op doel, beide gestopt door de keeper.

Nicolai Jørgensen WZF: 6.5 Whoscored: 6.96
Op kunstgras compleet niet te gebruiken. Waarom dan toch blijven opstellen? Als spits geen enkel schot gelost.
66% van de passes goed, 28 van de 42 goed, twee kopduels gewonnen, drie overtredingen gemaakt, een voorzet en niet op maat en vier dribbels gewonnen.

Jean-Paul Boëtius WZF: 6 Whoscored: 7.13
Maakte wel een hele domme overtreding terwijl hij de bal gewoon het stadion uit had moeten knallen. Maar speelt wel wat beter dan een maandje geleden.
82% van de passes goed, 32 van de 39 goed, een kopduel gewonnen, twee overtredingen gemaakt, een dribbel gewonnen, drie tackles gewonnen, drie voorzetten waarvan een op maat en een schot op goal.

Jens Toornstra WZF: 5.5 Whoscored: 5.86
Wederom een slechte wedstrijd. Waar is toch de Jens van vorig seizoen?
73% van de passes goed, 11 van de 15 goed, een overtreding gemaakt en een voorzet maar die bal zoeken ze nog.

De statistieken:

pictures and statistics by whoscored.com

Deze PEC Zwolle – Feyenoord kreeg een 7.14, bovenaan de middenmoot.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7,78
Groningen thuis: 7.65

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Nog 6 competitiewedstrijden en een finale om de knvb beker.
Wat gaat Feyenoord nog doen? Alles op alles zetten om vierde te worden zodat je geen play-offs hoeft te spelen? Alles op de beker gooien en als je die verliest dan nog play-offs spelen? Zal mij benieuwen. Mijn gedachte is, je kan niet alles op de beker knallen omdat als het fout loopt door de scheidsrechter, of je eigen falen dan heb je niks om op terug te vallen. Dus ze moeten ook nog serieus spelen om sowieso vierde te worden.`

1-4 Feyenoord – Excelsior (Excelsior is veilig kan vrijuit voetballen)
8-4 Twente – Feyenoord (we kunnen die reserve duitsers echt de eredivisie uit schoppen)
15-4 Feyenoord – Utrecht (directe concurrent voor plek vier)
19-4 Willem 2 – Feyenoord (Feyenoord neemt geen risico met de bekerfinale zou zo maar een 1 kunnen worden)
22-4 Bekerfinale in de Kuip tegen AZ
29-4 Feyenoord – Sparta (degradatiewedstrijd voor Sparta)
6-5 Heerenveen – Feyenoord (hopelijk nog om des keizers baard)

We gaan het zien,
de mazzel,
Bless
@CorMteS2