Italiaanse effectiviteit, dat is het verschil, toeslaan als de ander een fout maakt. En fouten maken dat deed Feyenoord, en dan zijn de Italianen dodelijk. Als een Italiaanse huurmoordenaar van de maffia sloegen ze toe. Maar ja, 3 persoonlijke fouten, worden in de Champions League keihard afgestraft, in de Nederlandse competitie kom je er vaak mee weg, maar op dit niveau niet.

Verassend vind ik wel dat we vaker tussen de palen hebben geschoten dan Napoli. 6 tegen 5 aileen wij scoren er 1 en hun 3. Het oogde wat beter dan tegen City, maar nu weer Jan Arie van der Heijden er langdurig uit, dan gaan we voorlopig met een hele nieuwe verdediging spelen.

Ik moet wel stellen, over het algemeen genomen viel me de 4-4-2 opstelling niet tegen. Zolang onze spits nog geblesseerd is zou ik er mee door gaan. Want 4-3-3 met Kramer is altijd slechter dan 4-4-2 zonder Kramer.

Na 7 minuten leed Jens Toornstra al balverlies, was Amrabat niet bij machte in te grijpen en lag de 1-0 al in de touwen. Daarna herstelde Feyenoord zich enigszins redelijk en creëerde we zelfs wat mogelijkheden, maar als je dan hoop hebt voor de 2e helft, was dat na 5 minuten ook al weer over, Diks, de man van NIKS, verdedigde weer uit als een downie, en hup de 2-0 lag er al weer in. En als je dan in de 68e minuut de kans krijgt om een aansluitingstreffer te maken door middel van een penalty, en je verprutst zelfs die kans, ja dan verdien je ook verder niks.

en als die Tapia visfilet op zijn Zidane’s gaat uit verdedigen, ja dan kun je beter met betaald voetbal stoppen. Maar wat ik nog het ergste daarvan vond is, dat onze captain hem niet tot de orde riep, zo van wat doe je daar nou, want het was al de 2e grote fout, als je dan nooit speelt en je krijgt een kans, benut die dan, maar het had in de 2e minuut al fout kunnen gaan met die Tapia visfilet. Al zag Jones er ook niet goed uit bij die 3-0, die haalt dit seizoen ook zijn niveau van vorig seizoen niet.

Gelukkig werd de eer nog gered, door een van de betere gisterenavond, samen met Haps was Amrabat wel redelijk bezig en met een mooie actie scoorde hij de eretreffer, zijn we gelukkig van die hatelijke Lulring af als laatste doelpuntenmaker in de Champions League voor Feyenoord. Nu gaat het erom, de 2 wedstrijden tegen Shaktar. Zal heel erg lastig worden, zeker met al die blessures.

De spelers:

Brad Jones​​ WZF: 5​ Squawka: -45
Waar hij vorig seizoen Feyenoord op de been hield met cruciale reddingen lijkt het wel of hij ook in een klein dipje zit. Vooral bij de 3-0 zag hij er niet goed uit. 41 voortzetting 25 goed, 1 kopduel en gewonnen en een 1 op 1 duel en gewonnen.

Kevin Diks​​ WZF: 4​ Squawka: -15
Wanneer is Nieuwkoop weer fit? Manmanman wat is dat erg dat je zo’n hotemetoot in het veld hebt rondlopen. Voegt niets toe, al vanaf wedstrijd 1 last van Kuipvrees, maar ook in uitwedstrijden. Loopt er bij de -19 nou echt geen andere rechtsback die zolang Nieuwkoop niet fit is Diks kan vervangen? 46 passes 38 goed, 6 tackles 3 gewonnen en twee 1 op 1 duels en beide gewonnen.

Renato Tapia​​ WZF: 4 ​Sqauwka: -16
Ineens zag ik hem op het veld staan, ik dacht wat doet hij nou daar? Bleek dus Jan Scharie ook afgehaakt te zijn met een zware blessure (6 weken aan de kant). Het gaat echt lekker op Zuid op dit moment. Maar Tapia is te veel met de Tapia visfilet show bezig. Hoe verzin je het, Touzani trukendoos voetbal als je een seizoen lang niet gespeeld hebt, ja dan begrijp je het echt niet. Behoudens die grote fouten was hij niet zo slecht, maar die fouten nekken hem. De eerste fout liep net goed af, maar de 2e pffffff. Gelukkig spreekt Gio vloeiend Spaans, de term kom maar effkes wisselen jongen, solo ven y cambia de chico. 59 passes 52 goed, 1 kopduel en verloren, en drie 1 op 1 duels en gewonnen.

Jeremiah St. Juste​ WZF: 6​ Sqauwka: 14
Was ook een lichtpuntje gisterenavond, gelukkig hield hij zich redelijk staande. Geen gekke dingen doen, bal weg en klaar zoals verdedigen hoort. 75 passes 68 goed, 1 tackle en gewonnen, en een 1 op 1 duel en gewonnen.

Ridgeciano Haps​ WZF: 6​ Sqauwka: 10
Zoals al eerder besproken een van de betere gisteren. Deed zijn taken, maakte weinig fouten, en bemoeide zich redelijk met het aanvallende spel. 63 passes 56 goed, 1 kopduel en gewonnen, 2 tackles 1 gewonnen en vijf 1 op 1 duels en 3 gewonnen.

Karim El Ahmadi​ WZF: 5 ​Sqauwka: -3
Vorig seizoen had ie Pogba nog in zijn zak, dit seizoen Europees nog niet de Karim zoals we Karim kennen, maar dat geld eigenlijk voor alle spelers, 49 passes 46 goed, 8 tackles 4 gewonnen, en 1 doelpoging.

Tonny Vilhena​ WZF: 5​ Squawka: -27
Sinds hij zijn haren af heeft geschoren raakt ie geen pepernoot meer, gevalletje Samson uit de bijbel Recht 16:1. Al denk ik dat het ook te maken heeft met de afwezigheid van Nicolai, toen Nicolai erin stond, kon hij de bal vasthouden en kon het middenveld aansluiten. Zonder Nicolai is er niemand die de bal kan vasthouden, en als Vilhena wil aansluiten is er balverlies en is er een grote ruimte tussen verdediging en middenveld waar we dan overlopen worden. 28 passes 21 goed, 3 kopduels 2 gewonnen, 5 tackles 0!! gewonnen, een 1 op 1 duels en verloren.

Sofyan Amrabat​ WZF: 7​ Squawka: 38
Niet alleen vanwege zijn goal, maar behoudens het kleine foutje aan het begin van de wedstrijd, na dat domme balverlies van Jens Toornstra, speelde hij een redelijk goede wedstrijd, en werd het nog beloond met een goal. Gio kan eigenlijk niet meer om hem heen. Maar ja wie moet hij dan slachtofferen? 48 passes 44 goed, 3 tackles 2 gewonnen, twee 1 op 1 duels beide gewonnen, 1 voorzet niet op maat en 1 doelpoging met goal.

Jens Toornstra​ WZF: 4 ​Sqauwka: -25
Schuldig aan de 1-0, penalty gemist, waar is de Jens Toornstra van vorig seizoen? Ben bang dat hij niet geheel fit is, ik zou Toornstra slachtofferen tegen AZ en met Larsson spelen in een 4-4-2 maar ben benieuwd wat Gio uit de hoed gaat toveren. 1 conclusie na de afgelopen wedstrijden. Jens is nog niet de Jens van vorig seizoen. 33 passes 24 goed, 4 kopduels alle 4 verloren en 1 doelpoging.

Jean Paul Boëtius​ WZF: 5 ​Squawka: -9
Duidelijk te licht voor dit niveau en dan bedoel ik fysiek, kwam er niet aan te pas tegen de Italianen. Misschien ook ontwenning in een 4-4-2. 16 passes 12 goed, 7 kopduels 1 gewonnen, 2 tackles beide gewonnen, en 1 doelpoging.

Steven Berghuis​ WZF: 5 ​Squawka: 0
Was iets nadrukkelijker aanwezig dan JePe, maar kon ook het verschil niet maken, lokte een mooie pingel uit, maar is natuurlijk niet voor niets bij Watford niet doorgebroken. Goed voor de Nederlandse competitie. 40 passes 35 goed, 3 tackles 1 gewonnen, vier 1 op 1 duels 3 gewonnen, 1 corner en niet op maat, 1 voorzet en niet op maat, en 3 doelpogingen.

De statistieken,

De voorzetten,

De corners,

De doelpogingen,

Pictures and statistics courtesy of www.squawka.com

Een score van -108, net onder City, dat was te verwachten.

De top 3 beste:
1. Willem 2 thuis: ​​ ​​532 punten
2. FC Twente thuis: ​​ ​​343 punten
3. Heracles uit: ​​​ ​​291 punten

De top 3 slechtste:
1. Manchester City thuis: ​ ​-126 punten
2. Napoli uit​​​-108 punten
2. Nac thuis: ​​​ 58 punten

Hoe nu verder met alle geblesseerden. Ik opteer om verder te gaan met 4-4-2, maar wel met wat kleine wijzigingen.

Diks moet eruit, dat kan echt niet meer zet daar maar Sven van Beek neer, die kan het niet slechter doen dat Diks lijkt me, en ik zou kiezende tussen Vilhena en Toornstra, Jens slachtofferen voor Sam Larsson. Maar ja gelukkig ben ik niet de coach. Ik zie ze alleen tijdens de wedstrijden en niet door de weeks op de training. En ik zou ondanks zijn fouten, Tapia met St Juste opstellen. Maar hem wel even op het hart drukken dat als ie Touzani trucen gaat doen hij gelijk naar de kant wordt gehaald.

Op naar AZ en dan even wat rust i.v.m. interlands. Hopelijk kan daarna Nicolai weer aansluiten.

Hier mag u het weer mee doen,
Gegroet,
Bless,
@CorMteS2