Waarom kunnen ze niet altijd zo starten?

Ik wist niet wat ik meemaakte, druk, pressie en afjagen, gelijk vanaf seconde één. Waarom kan het dan nu wel en bijvoorbeeld tegen hunnie niet? Toen liepen we als makke schapen over het veld te sjokken. Onbegrijpelijk. Als je daar je vinger op kan leggen dan ben je toch in één klap de beste trainer ter wereld?

Het was werkelijk een top wedstrijd qua inzet, maar qua voetbal, ach wat maakt het ook uit, we zijn door voor de beker en zoals zo vaak gezegd: dat is het enige wat telt.

We hadden dit keer de scheids eens een keer mee. Malacia geen tweede keer geel, geen corner die wel gegeven wordt en waaruit wordt gescoord. Soms zit het mee, vaker zit het tegen.

Binnen drie minuten de 1-0 via een prachtige aanval, vooral de één-twee tussen Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen die de bal zo mooi acher het standbeen langs gaf. En het goed opletten van Sam Larsson.

Renato Tapia die zich echt waande in een zuid Amerikaanse wedstrijd en zich ook zo gedroeg. Vooral bij het geel voor de Jong, prachtig. Alles om te winnen toch? Brad Jones die wederom flink klungelde bij voortzettingen en in het begin niet echt veel klem pakte maar gaande de wedstrijd werd hij stabieler. Sven van Beek die de bal helemaal verkeerd raakt en zo een haast niet te missen kans aan Chucky aanbood, maar die de kans mistte. Feyenoord dat een corner krijgt die geen corner is en Tonny Vilhena die normaliter zo’n bal vanaf die afstand de Kuip bijna uitschiet en die nu prachtig scoort via een kluts.

Hierbij een heerlijke samenvatting van zestien minuten. Daar heeft u mijn geschrijf niet bij nodig. Ik kan wel alles gaan opschrijven maar kijk de samenvatting terug en u ziet alles.

Het enige nadeel aan bekerwedstrijden is dat er geen analyse data beschikbaar is qua spelers. Maar ja, is dat belangrijk als je met 2-0 wint van PSV?

De spelers dan maar eens beoordelen, maar er zullen maar weinig kritische noten zijn. Tuurlijk was niet alles goed, maar de strijd en passie die ze nu wel op de mat legden vergoedde een hele hoop ellende van de afgelopen wedstrijden.

Brad Jones WZF: 7
Brad Jones begon matig en herstelde zich prima en moest nog een aantal keer reddend optreden. Vier schoten op doel kreeg hij te verwerken en allemaal gestopt. Maar dat uittrappen? Daar gaat iedere tegenstander zich toch op inspelen, als Feyenoord terug speelt op de keeper druk zetten dan komt die lange bal en negen van de tien keer komt die terecht bij de tegenstander.

Tyrell Malacia WZF: 6
Tyrell had alle mazzel van de wereld dat hij geen tweede geel kreeg. Maar goed dat je voor dat soort issues geen beroep op de video scheids mag doen. Ik schreef nog op twitter als Gio Malacia niet wisselt heeft hij echt geen voetbalverstand, maar dat heeft hij dus wel.

Renato Tapia WZF: 7
Ik heb hem niet op een fout kunnen betrappen. Beetje aandikken dat tikje van de Jong, alles om verder te komen. Ik zeg muy bien.

Sven van Beek WZF: 6.5
Klein foutje waardoor hij een hele grote kans weggaf, maar voor de rest prima pot.

Jeremiah St. Juste WZF: 7
Had Lozano “Chucky”aardig in de binnenzak, Jeremiah heeft een aardige snelheid ook, nu nog een goede voorzet creëren en we kunnen weer vooruit met onze twee rechtsbacks. Nieuwkoop en St Juste. Vind St. Juste beter op rechts dan in het centrum. Te vaak daar betrokken bij een tegengoal.

Tonny Vilhena WZF: 7,5
In het begin had hij wat moeite met Mauro Junior, maar dat was te begrijpen want die had niemand nog zien spelen. Maar herstelde zich daarna zo goed, en de goal op het juiste moment. Normaliter zijn de schoten wat minder scherp.

Karim El Ahmadi WZF: 8
Waar was je Karim? Deze Karim hebben we een tijdje gemist. Heerlijk dit, tot over het randje, zover de scheids het toeliet.

Jens Toornstra WZF: 8
Zie je nou Jens dat het tinderen na het eindigen van een relatie je weer back on track helpt. Deze Jens houden we van. Blijf lekker tinderen en wij kunnen dan van jou genieten in plaats van je iedere week af te moeten zeiken omdat je weer geen bal fatsoenlijk raakt.

Sam Larsson WZF: 7
Scoorde de 1-0 en nam de corner bij de 2-0, verder weinig gezien maar met zo’n aandeel in de score een dikke voldoende.

Nicolai Jørgensen WZF: 8
Gelukkig kunnen we nog 3 maanden van hem genieten. Prachtige actie bij de 1-0. Hij maakte ook de mooiste goal, alleen werd die afgekeurd vanwege buitenspel. Zal een aardige zoektocht worden naar een vervanger. Guidetti en Pellè tweets aan het einde van het seizoen zullen weer de kop gaan opsteken.

Steven Berghuis WZF: 8
Wederom één van de belangrijkste pilaren, speelde een prima wedstrijd, hield Brenet aardig achterin. Vind hem zelfs bij vlagen beter dan vorig seizoen, of valt hij nu meer op?

De wedstrijdstatistieken via Feyenoord.nl

Qua sfeer was het weer zo’n avond. Het was echt zo’n wedstrijd die alleen in de Kuip kan, met wat miezerig weer en de lichten aan. Fuck dat hele Feyenoord City.

We hebben weer thuis geloot en dit keer tegen de minste van de vier en dat is Willem II, maar het zal geen makkie worden want de vorige wedstrijd voor de beker tegen Willem II kregen zij de beste kansen en hadden we een verlenging nodig. Tonny Vilhena scoorde in de 88e minuut en een pingel van Dirk Kuyt in de 115e.

Op naar VVV en het ku(ns)tgras, zal mij benieuwen. Zal weer geen makkie worden. Wij hebben het daar altijd om één of andere manier erg moeilijk. We gaan het zien.

Voor donderdag 8 februari Feyenoord – Groningen zoeken we nog een analist want ik zit dan in het Luxor bij Johan Derksen en zijn ouwe rockers. Heb je interesse meld je dan aan bij wzf via twitter of facebook.

Omdat het zo’n toffee wedstrijd was, en met de sfeer, ook maar even deze sfeerimpressie erin gezet. Met dank aan gebruiker MDGRDAM op youtube. Met zo’n sfeer moet de directie niet zeiken over die boete van de knvb, want zoals de spelers al aangaven, de supporters hebben ons tot deze daden aangezet met het creëren van de atmosfeer in de Kuip.

Op naar Limburg, paspoort mee en hopen dat hun al in de caranavalssferen zijn.

Hadjie,
Bless,
@CorMteS2