Vandaag nemen wij, van WijZijnFeijenoord, afscheid van onze huisanalist Cor. 3 jaar lang heeft hij zijn visie en gedachten losgelaten op de gespeelde wedstrijden. Soms ongezouten en recht voor zijn raap waar, na een zaadpot, de teleurstelling vanaf droop. Maar vaak ook met zijn welbekende humor en met een kwinkslag.

Cor, het was een feestje om met je samen te werken. Heel erg bedankt voor jouw tijd en inzet voor onze site! ❤

Het seizoen is over en ik ga afscheid nemen na 3 jaar WijZijnFeijenoord.

Ik denk dat die Friezen dachten, oh die bal gaat toch het stadion uit bij Bilal Basacikoglu, schiet ie hem netjes in de verre hoek. Dat was wel het verrassendste in Friesland.

Feyenoord begon prima en met de rust stond het al 0-2 door twee goals van Steven Berghuis. Die wilde erg graag topscorer worden. Hij had ook nog een bal op de paal en een bal door de keeper gered uit een vrije trap, maar het mocht achteraf niet baten want die knakker van AZ maakte effe nog een hattrick.

Alleen wat er gebeurde in minuut 79 en 80 met onze vriend Jan-Arie van der Heijden manmanman, bij de 1-2 springt ie niet eens mee naar de bal, en de 2-2 maakte hij zelf. Hij mag blij zijn dat Justin Bijlow de pingel pakte in de 83e minuut en dat Bilal helder was in blessuretijd, anders werd hij aardig afgemaakt de komende tijd in alle programma’s.

Er zal weer een hoop water door de Maas moeten stromen voordat we gaan zien wat voor elftal er straks staat. Wie gaan, wie blijven en wie komen er bij?

John Guidetti, Graziano Pellè en weet ik veel zullen wel weer regelmatig gespot worden in Rotterdam en omstreken. Pellè heeft net zijn zakken gevuld in China, die verwacht ik eerder terug in Engeland dan in Rotterdam.

Dit zijn zo’n beetje mijn gedachten over de selectie:

Zoals Justin Bijlow de laatste twee wedstrijden keepte zeg ik mee starten in het nieuwe seizoen. Maar je zit straks met drie keepers want Kenneth Vermeer komt ook weer terug en Brad Jones heeft ook nog een 1-jarig contract. Blij dat ik niet de trainer ben.

Kevin Diks, denk niet dat ze hem houden, want we hebben ook nog Jeremiah St Juste en Bart Nieuwkoop achter de hand.

Het centrum, als Sven van Beek niet weggaat, dan zal Eric Botteghin denk ik opstappen want die gaat niet nog een jaar op de bank zitten.

Jan-Arie van der Heijden, had een superseizoen met het kampioenschap, maar in mijn beleving toch te licht bevonden dit seizoen, en Jeremiah St. Juste kan daar spelen, indien nodig.

Met Ridgeciano Haps kunnen we een paar jaar vooruit ook in combinatie met Tyler Malacia.

Ayoub komt, Tonny Vilenha zal wel weggaan, of Karim El Ahmadi blijft, zal veel van het wk afhangen. Is Sofyan Amrabat wel goed genoeg?

Dan voorin….. oeps daar zullen de meeste klappen gaan vallen. Voor Steven Berghuis zal zeker interesse zijn, of hij het aankan is een ander verhaal, dat heeft zijn periode bij Watford wel bewezen. Nicolai Jørgensen zal willen gaan cashen, wat gaat van Robin van Persie doen? Sam Larsson en Jean Paul Boëtius die beide bij vlagen goede wedstrijden speelden maar het merendeel van het seizoen gewoon matig tot kut waren. Jens Toornstra die ook een heel matig seizoen draaide.

Nee het is ook geen pretje om nu de technisch directeur van Feyenoord te zijn.

Het was een eer dat jullie mijn hersenspinsels wilden lezen, het was leuk om te doen, alleen er komt altijd een tijd van komen en gaan. En nu is het tijd voor mij om te gaan.

Het gaat jullie goed, het gaat Feyenoord hopelijk ook goed, want lose, win or tie Feyenoord till I die. De liefde voor Feyenoord zal altijd blijven, echter dat gedoe met Feyenoord-City drijft echt een wig tussen de supporters. Alleen beseffen de hoge heren dat niet zo ben ik bang.

De mazzel,
Bless,
@CorMteS2