Kutter dan kut, nog slechter dan slecht

Waar hebben we naar zitten kijken? Een parodie op voetbal. Echt, vooral in de eerste helft was het tenenkrommend slecht. Feyenoord heeft tien minuten gevoetbald na rust. En daarna was het weer snel gedaan. Vooral qua schoten op doel was het in die eerste helft zwaar ondermaats 0-4.

Toch leuk dat Karim El Ahmadi ook al zegt: er was geen strijd en passie. Conclusie: het was ver beneden peil. En dat werd nog eens bevestigd door Karim op Fox. Op alle fronten werden we afgetroefd. Het is heel simpel. Woensdag voor de beker zal het echt anders moeten want anders win je ook niet van Willem 2.

De uitslag van onze amsterdomse vrienden gaf psv de boost zo vlak voor aanvang van de wedstrijd. En we hebben het gezien, vanaf seconde één tot aan het einde had Feyenoord, op tien minuten na, niets nada noppes in te brengen tegen psv.

Het lijkt er ook steeds meer op dat de supporters zich meer bezig houden met Feyenoordcity dan de prestaties van de elf op het veld. De gelatenheid die er heerst op de tribunes. En begrijpelijk, 23 punten achter op de nummer één. Dan zou ik ook niet op de banken gaan staan om dat zooitje ongeregeld aan te moedigen.

Binnen een half uur stond het al 0-2 door goals van Arias en Bergwijn. Het was een godswonder dat Tonny Vilhena nog wist te scoren in de 53e minuut, maar vijf minuten later was het Pereiro die de 1-3 op het bord bracht.

Wel weer een record voor Gio. Voor het eerst in het bestaan in vier wedstrijden tegen 020 en 040 geen enkel punt gehaald. Aan deze wanprestatie maak ik verder geen woorden meer vuil.

Schoten op doel door Feyenoord:

De cijfers, nou eigenlijk weer geen enkele voldoende. Als je zo voetbalt kun je bij mij niet hoger komen dan een 5.5 en dan ben ik nog vrij positief.

Brad Jones: WZF: 5 Whoscored: 6.44
Heeft dus ook nog vier reddingen gemaakt. Kun je nagaan, had zomaar erger kunnen zijn.
62% van de voortzettingen goed, 18 van de 29.

Tyrell Malacia: WZF: 4 Whosscored 6.38
Stond tegen de beste man van PSV en kon hem geen seconde in bedwang houden. Kan gebeuren hij is pas 18 tenslotte. En veel hulp kreeg hij niet van het centrale duo.
75% van de passes goed, 37 van de 49, een kopduel gewonnen, twee overtredingen gemaakt, 2 voorzetten waarvan 1 goed en 2 tackles gewonnen.

Jan-Arie van der Heijden: WZF: 4 Whosocred: 6.26
Het illustere centrale duo van het kampioensteam stond in de basis. Nou de vorm van het kampioensjaar hadden ze nog niet te pakken. Het leek nergens naar.
82% van de passes goed, 41 van de 50, drie kopduels gewonnen en een overtreding gemaakt.

Eric Botteghin: WZF: 4 Whoscored: 6.07
Laten we het maar op houden dat hij nog niet de vorm heeft die hij kan hebben. Had het heel zwaar tegen De Jong.
80% van de passes goed, 66 van de 83, een kopduel gewonnen, twee overtredingen gemaakt en twee tackles gewonnen.

Bart Nieuwkoop: WZF: 3 Whoscored: 5.36
Je zou haast naar Diks gaan verlangen, weet niet wat er met Nieuwkoop is maar eind vorig seizoen toen Karsdorp geblesseerd raakte dacht ik soms, die is zelfs beter dan Karsdorp, maar dit seizoen moet ik denken, zelfs Diks is beter.
60% van de passes goed, 14 van de 23, een kopduel gewonnen, twee overtredingen gemaakt, drie tackles gewonnen, een voorzet die ook nog fout was en een schot richting doel maar die bal is nog niet terug op aarde.

Sofyan Amrabat: WZF: 4 Whoscored: 5.89
Wat was ik blij toen hij kwam van Utrecht, die blijheid is ver weg kan ik u vertellen.
77% van de passes goed, 37 van de 48, twee kopduels gewonnen, twee overtredingen gemaakt, een voorzet helaas niet op maat en twee tackles gewonnen.

Karim El Ahmadi: WZF: 5.5 Whoscored: 7.01
Gelukkig kon Karim het ook niet verklaren waarom Feyenoord zo apathisch deze wedstrijd speelde. Gelukkig, dan hoef ik het ook niet te doen.
89% van de passes goed, 52 van de 58, twee kopduels gewonnen, vijf overtredingen gemaakt, twee voorzetten waarvan één goed, twee dribbels gewonnen en zes tackles gewonnen.

Tonny Vilhena: WZF: 5.5 Whoscored: 7.18
Speelde niet eens zo slecht, een goede goal, veelvuldig balbezit, echter de rest van het elftal stond te slapen.
96% van de passes goed, 24 van de 25, een kopduel gewonnen, een dribbel gewonnen, een tackle gewonnen, twee voorzetten beide fout en drie schoten waarvan één doelpunt, één gered en één geblokt.

Jens Toornstra: WZF: 4 Whoscored: 7.14
Weet niet wat Gio dacht met zijn tactische masterplan om met Toonstra op links de opkomende Arias tegen te houden. Is dat uit zijn eigen hoofd gekomen of hebben de twee zwijgende assistenten dit bedacht? Wie het ook was, het is totaal mislukt. Ik weet niet waarom deze technische staf het iedere keer weer lukt om de spelers op verkeerde plekken neer te zetten.
74% van de passes goed, 42 van de 55, een kopduel gewonnen, een overtreding gemaakt, twee dribbels gewonnen, twee tackles gewonnen, vier voorzetten gegeven waarvan twee goed en drie schoten waarvan één op doel en twee geblokt.

Nicolai Jørgensen WZF: 5 Whoscored: 7.03
Ik begrijp dat hij het zwalkende elftal wil helpen, maar blijf in die spitspositie staan, komt er eens een goede voorzet dat je er staat maar ga niet die ballen op het middenveld halen want jij bent geen Messi die er vier passeert en dan de bal in de kruising krult. Dus even in het Deens, schoenmaker blijf bij je leest. skomager holder dig læst.
76% van de passes goed, 30 van de 39, zes kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt, twee dribbels gewonnen, twee voorzetten die nooit aankwamen en drie schoten waarvan twee geblokt en een op doel.

Steven Berghuis WZF: 5 Whoscored: 6.11
Kwam er helemaal niet aan te pas, lag dat aan een blessure? Was hij niet fit genoeg? Niet 100% dan niet opstellen. Nu waarschijnlijk er ook niet bij tegen Willem 2, dan krijgen we dus twee vleugelspitsen die niet in vorm zijn. Toornstra en Boëtius. Nu ik dit allemaal zo zit te tikken is het nog niet zo zeker dat we de finale gaan halen.
83% van de passes goed, 15 van de 18, een dribble gewonnen, een tackle gewonnen, en een voorzet en helaas niet op maat.

Jean-Paul Boëtius WZF: 5.5 Whoscored: 7.28
Viel niet eens zo slecht in, goede assist op Vilhena bij de 1-2.
78% van de passes goed, 15 van de 19, een dribble gewonnen, twee tackles gewonnen, twee voorzetten en één op maat en twee schoten beide niet op doel.

De statistieken:

De heatmap:

pictures and statistics by whoscored.com

Deze Feyenoord-psv kreeg een 6.51, net iets minder kut dan de wedstrijden tegen hunnie.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7,78
Groningen thuis: 7.65

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Net als je denkt nou erger kan het niet worden, gaan we weer voor gaas. Echt werkelijk ongelofelijk, degene die daar zijn vinger kan achter krijgen kan gelijk de beste trainer van de wereld zijn.

Ongeacht de uitslag tegen Willem 2, of we die finale halen of niet, ik ga er toch echt van uit dat Gio aan zijn laatste jaar bij Feyenoord bezig is. Maar ja, wie moet je dan halen? Van Gastel doorschuiven is geen optie, die zit alleen maar in de dug out met zijn headset de Burger King drive-inn bestelling te doen lijkt het wel. Whopper cheese meneer van Geel? U kunt doorrijden naar loket twee.

Heb begrepen van de redactie dat er waarnemers zijn voor de analyses als ik bij het ijshockey van de Edmonton Oilers zit. Gelukkig spelen die de laatste paar wedstrijden ook weer prima. De play-offs gaan ze niet meer halen, of er moet een wonder gebeuren en dat ze een winning streak van 20 wedstrijden neerzetten, maar ze spelen al weer stukken beter dan de afgelopen paar weken. Hopelijk heb ik wifi in het vliegtuig naar Calgary anders kan ik pas na het landen zien wat Feyenoord heeft gedaan. Ik land Nederlandse tijd 23.00 uur.

De vervangers zijn voor de wedstrijd tegen Willem 2 en NAC. Nou, tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle zondag 18 maart ben ik er ook niet. Dan zit ik in Wenen met de echtgenote. Soms moet je laten zien dat je een goede echtgenoot bent. Dus mocht er iemand interesse hebben om op 18 maart ook een analyse te doen, meldt u aan op een van de sociale media kanalen van WijZijnFeijenoord.

Houdoe en bedankt ole ole,
Bless,
@CorMteS2