Gelukkig hebben we van Persie nog

Het was weer huilen met de pet op. Gelukkig hebben we Robin van Persie, iemand die weet hoe je een goal moet scoren.

De beste kansen waren gewoon voor Heracles in de eerste helft, met kansen voor Tim Breukers, Brandley Kuwas en Vincent Vermeij. Kristoffer Peterson schoot ook nog eens tegen de onderkant lat in de tweede helft. Als Brad Jones zes reddingen moet verrichten en de goalie van de tegenstander Bram Castro moet dat ook dan weet je dat Feyenoord het weer moeilijk had in eigen huis.

Maar ja, als je linkerkant bestaat uit Kevin Diks en Jean Paul Boëtius, door blessures en schorsingen, dan weet je dat de tegenstander daarop inspeelt. Heracles liet Kevin Diks geheel vrij in de opbouw, en met een Jean Paul Boëtius voor je, die niet in vorm is, kun je de bal lastig kwijt. Deze beide heren waren echt de slechtste op het veld.

Regelmatig heb ik geroepen van Persie op tien achter Jørgensen. Deze wedstrijd liet zien dat het geen makkie is dan voor het middenveld. Van Persie heeft niet de werkethiek die Jens Toornstra wel heeft, dus moesten Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi zich de pleuris lopen, en kwamen ze in de slotfase wat adem tekort.
Alle punten tellen op dit moment, maar voetballend is het diep triest met ons Feyenoord.

Ligt dat alleen aan de technische staf of ook aan onze spelers? Ik gok op beiden. Bepalende spelers brengen niet wat ze vorig jaar brachten en over Gio zijn wisselbeleid wordt genoeg gesproken en geschreven. Dat beleid is net zo betrouwbaar als een teruggekeerde Jihadstrijder uit Syrië.

Zoals iedereen al zegt, alles op de beker dan maar, al is dat ook geen zekerheidje met dit voetbal wat we wekelijks voorgeschoteld krijgen. Het worden nog een paar zware weken.

Maar wat mij nog het meest verbaasd is dat Heracles er zes tegen krijgt tegen Nac en vier van Ado, en wij weten met alle mazzel er net eentje te maken.

De schoten op goal:

U zult begrijpen dat de cijfers niet je van het zijn.

Brad Jones: WZF: 7 Whoscored: 7.88
Moest een paar keer redden, maar de opbouw moet beter, maar ja daar zal vast aan gewerkt worden in de besloten trainingen.
56% van de opbouw goed, veertien van de 25 en zes reddingen.

Kevin Diks: WZF: 5 Whoscored: 8.14
Ik wil hem niet geheel afbranden want moest op linksachter wat al helemaal zijn plek niet is, en dan loopt er voor hem Jean Paul Boëtius die nadat Larsson is gehaald geen enkele goeie wedstrijd meer gespeeld heeft.
78% van de passing goed, 44 van de 56, vier kopduels gewonnen, twee overtredingen gemaakt, een dribbel gewonnen, zes tackles gewonnen en een schot wat nog op doel was ook.

Jan-Arie van der Heijden: WZF: 6 Whoscored: 7.17
Degelijke pot met wat schoonheidsfoutjes.
94% van de passes goed, 51 van de 54, een kopduel gewonnen en een dribbel gewonnen.

Sven van Beek: WZF: 6 Whoscored: 7.49
Voor Sven geldt hetzelfde als voor Jan-Arie. Degelijk met wat concentratie slippertjes.
87% van de passes goed, 51 van de 58, twee kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt, twee tackles gewonnen en een schot, maar die eindigde niet op het doel.

Bart Nieuwkoop: WZF: 6 Whoscored: 7.15
Bart had de pech dat zijn rechtsbuiten Steven Berghuis flink in de tang zat bij zijn directe tegenstander. Kon daardoor weinig aanvallends wat extra’s brengen.
84% van de passes goed, 24 van de 33, een kopduel gewonnen, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen en drie tackles gewonnen.

Karim El Ahmadi: WZF: 6 Whoscored: 7.29
El Ahmadi en schieten op de goal. Of ze gaan erin of het is op vak G bukken. Er is geen tussenweg van net over/net naast, nee ze gaan echt richting de tweede ring. Moest flink aan de bak nu van Persie een basisplaats heeft en zo hoog staat bij Nicolai Jørgensen.
91% van de passes goed, 44 van de 48, drie overtredingen gemaakt, drie dribbels gewonnen, drie tackles gewonnen en twee schoten richting tweede ring.

Tonny Vilhena: WZF: 6 Whoscored: 7.43
Moest ook flink aan de bak doordat van Persie niet de werkethiek heeft die Toornstra heeft.
82% van de passes goed, 57 van de 69, een kopduel gewonnen, twee overtredingen gemaakt, twee dribbels gewonnen, een tackle gewonnen en vier schoten, waarvan twee op doel, één geblokt en één richting Clara Ziekenhuis.

Robin van Persie: WZF 7.5 Whoscored: 8.25
De man die het enige doelpunt maakte, hij werd geschampt anders zou de keeper hem waarschijnlijk wel gestopt hebben. Maar desalniettemin, hij stond wel weer op de goede plek. Ik ben absoluut voorstander van Robin van Persie erbij te hebben met zijn ervaring en kwaliteit.
82% van de passes goed, twintig van de 28, een overtreding gemaakt en zes keer een dribbel gewonnen, en over effectiviteit gesproken, één schot en nog een goal ook.

Jean Paul Boëtius: WZF: 5 Whoscored: 6.98
Nog niet in zijn beste vorm, maar hij probeert het wel. We zullen het voorlopig met hem moeten doen aangezien Larsson eruit ligt of zou Gio dan toch weer Bilal op gaan stellen? Om eerlijk te zijn op dit moment voegen ze beiden niets toe aan de selectie.
78% van de passes goed, 36 van de 46, een kopduel gewonnen, twee dribbels gewonnen, twee tackles gewonnen en drie schoten waarvan een op goal, één geblokt en één in de gracht.

Nicolai Jørgensen: WZF: 5.5 Whoscored: 6.72
Heeft een dipje, maar wie niet bij Feyenoord, zal toch weer eens moeten gaan scoren.
79% van de passes goed, 23 van de 29, twee kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen en twee schoten op doel allebei gestopt door de keeper.

Steven Berghuis: WZF: 6 Whoscored: 7.37
Had redelijk veel moeite met een debutant als tegenstander. Dat viel me een beetje tegen.
81% van de passes goed, 36 van de 44, 1 overtreding gemaakt, vier dribbels gewonnen en een schot maar haalde de goal niet.

Statistieken:

 


Deze wedstrijd kreeg een 7.17 wat in de middenmoot is.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7,78
Groningen thuis: 7.65

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Dan nu zondag psv en de discussies zijn al gestart, winnen en 020 de kans geven of verliezen en zorgen dat psv kampioen wordt. Het zal mij aan de derriere roesten. Als we verliezen heb ik er vrede mee, en als we winnen ook. Ik ben echt benieuwd welk elftal Gio het veld instuurt. Voor de beker wonnen we ook. Dus het kan wel. Denk alleen dat psv iets anders aan de wedstrijd gaat beginnen dan in die bekerwedstrijd. En zullen onze vrienden uit de hoofdstad juichen voor Feyenoord of zijn ze zo haatdragend dat ze juichen voor psv?

Voor de wedstrijden Feyenoord – Willem 2 halve finale KNVB beker 28-02-2018 en Nac – Feyenoord 11-03-2018 zoeken we nog analisten. Ik zit dan in Canada bij het ijshockey van de Edmonton Oilers. Die hebben ook een kutzeizoen dus zoveel verschil is er niet met Feyenoord. Alleen dat het daar dan -20 is.

Houdoe en bedankt,
Bless,
@CorMteS2