Nog 12 finales. Eigenlijk maar 11, want je mag er een verliezen. Jammer dat de achtervolgers ook maar blijven winnen.

Wederom een solide wedstrijd. 1,5 kans weggeven, maar zelf genoeg gecreëerd. De afgelopen seizoenen kwamen wij er niet doorheen bij dit soort tegenstanders maar dit seizoen hebben we daar wel heel veel progressie in geboekt. Of ze nou een hele bus parkeren: op een of andere manier weten wij toch de nodige kansen te creëeren. En als ze er dan nog ingaan is het helemaal mooi. 5e keer op rij de “0” ook dat zegt genoeg en als zelfs Jan “Messi” van der Heijden mee gaat uitblinken kan het eigenlijk niet meer misgaan. Ik weet het nog goed, de 1e keer in de basis dit seizoen bij psv uit. Ik twitterde gelijk: “Gio wil niet winnen met Jan-Baco in de basis”. Van zero naar hero. Wat heeft die een progressie gemaakt. Als je de selectie bekijkt denk ik dat Jan-Arie echt de meeste progressie individueel heeft geboekt.

Eerste 20 minuten had Feyenoord het moeilijk met de speelwijze van Groningen. Nadat we het door hadden, ging het al beter, maar vlak voor de 1-0 kreeg Groningen wel een 100% kans om de score te openen. Het was makkelijker te scoren dan te missen, maar het geluk van een aanstaande kampioen zeg maar. Daarna een goede aanval van Berghuis, mooi terug gelegd op de stip en daar schoot Jens Toornstra de 1-0 binnen in de verre hoek. Ik denk dat Gio het niet meer kan maken om Jens ernaast te houden.

In de 2e helft speelde Feyenoord een dusdanig hoog tempo en werd Groningen aan alle kanten afgejaagd. De 2-0 viel na een magistrale actie van Jan- “Messi” Arie van der Heijden en wederom Jens Toornstra die de bal in het dak van de goal joeg. Daarna was er nog de in mijn ogen onterechte rode kaart van Bacuna (inmiddels geseponeerd) en Groningen kon niets meer en Feyenoord hoefde niet meer. Je zag dat Feyenoord wat gallery play wilde spelen, maar dat moeten wij gewoon niet doen.
Wederom goede cijfers voor de spelers.

Brad Jones ​wzf: 7​ squawka: 28

1 goede redding van een bal die via Botteghin tegen zijn schouder kwam en voor de rest geen bal op goal gehad. 11 voortzettingen 6 goed.

 

Rick Karsdorp ​wzf: 6 ​squawka: 13

Vind Rick niet in zijn beste periode zitten. Kan te maken hebben met het feit dat het minder klikt met Berghuis dan met Toornstra op de rechtsbuiten positie. 92 passes 83 goed, 1 kopduel en gewonnen, 2 tackles 1 gewonnen, twee 1 op 1 duels beide gewonnen, 7 voorzetten 0 goed en 2 doelpogingen.

 

Eric Botteghin​ wzf: 7 ​Squawka: 48

Ik kan eigenlijk wel copy paste doen wat Botteghin betreft. Stond weer als een rots achterin. 77 passes 67 goed, 3 kopduels alle 3 gewonnen, 4 tackels 3 gewonnen, en een 1 op 1 duel en ook nog gewonnen.

 

Jan- “Messi” Arie van der Heijden ​wzf: 7​ sqauwka: 54

Al genoeg over Jan Messi geschreven in de inleiding. 71 passes 65 goed, 4 tackles 3 gewonnen, een 1 op 1 duel en gewonnen en 1 voorzet en die niet op maat.

 

Terence Kongolo​ wzf: 7​ squawka: 38

Terence weet al wat hij wil, maar is hij al rijp voor de echte top? Ik zou zeggen kampioen worden en laat je zien in de Champions League en dan een stap maken. 84 passes 76 goed, 3 tackles alle 3 gewonnen, een 1 op 1 duel en verloren, 5 voorzetten 1 goed en 1 doelpoging.

 

Karim El Ahmadi​ wzf: 7 ​squawka: 50

Op het juiste moment een keekie uitdelen op dat middenveld, even laten zien wie de baas is. 82 passes 76 goed, 1 kopduel en gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen, een 1 op 1 duel en gewonnen, 1 voorzet en niet goed en 1 doelpoging.

 

Tonny Vilhena​ wzf: 7​ squawka: 24

Ook Tonny was weer heerlijk aan het buffelen op dat middenveld. 89 passes 77 goed, 1 kopduel en gewonnen, 2 tackles beide gewonnen, 4 1 op 1 duels 3 gewonnen, 1 voorzet en niet op maat en 1 doelpoging.

 

Jens Toornstra​ wzf: 8​ squawka: 63

Man of the match, simpel. 2 prima goals, hoort niet meer op de bank, maar is Dirk daar blij mee? Leuk voor Gio al die keuzes die hij moet maken. 48 passes 38 goed, 3 tackles 0 gewonnen, 4 corners 3 goed, 7 voorzetten 2 goed en 2 doelpogingen en beide een goal.

 

Eljero Elia ​wzf: 7​ squawka: 13

Was iets teveel bezig met eigen succes. De eindpass kwam er net niet goed uit. Glipte wel op zijn tijd langs de rechtsback. Voorzetten moeten beter. 75 passes 62 goed, 2 tackles beide gewonnen, 4 een op 1 duels 3 gewonnen, 6 voorzetten 1 goed en 2 doelpogingen.

 

Nicolai Jørgensen​ wzf: 6 ​squawka: 16

Had het moeilijk tegen Reijnen, maar zelden balverlies, maar deze pot kwam hij niet zo veel in het spel voor. Volgende wedstrijd weer meer succes. 24 passes 22 goed, 1 kopduel en gewonnen, 2 1 op 1 duels en beide gewonnen, 1 voorzet en nog goed ook en 2 doelpogingen.

 

Steven Berghuis ​wzf: 7 ​aquawka 73

Was lekker bezig op de rechterflank. 62 passes 55 goed, een 1 op 1 duel en gewonnen, 6 corners 4 goed, 11 voorzetten en 4 goed en 4 doelpogingen.

 

De statistieken:

 

De voorzetten:

Doelpogingen:

 

Pictures courtesy of www.sqawka.com

 

Deze wedstrijd kreeg op de schaal van Squawka 453 punten. Is daarmee een subtopper.

 

Top 3 beste volgens Squawka:

Nec thuis: 555

Sparta thuis: 546

AZ uit: 499

 

Top 3 slechtste volgens Squawka:

Fenerbahçe uit: -77

Zorya Luhansk uit: 22

Go Ahead Eagles uit: 112

 

De komende 2 weken zijn denk ik wel de wedstrijden waar het om zal gaan draaien. Angstgegner ADO uit en dan thuis tegen psv. 6 punten en hunnie wat morsen dan ga ik het van de daken schreeuwen. Hunnie hebben 2 Europese duels en daar tussendoor Vitesse uit. En ADO uit is geen makkie. Go Ahead was ook de nummer laatst, al mistte we daar Vilhena en Karim. Dat scheelt wel natuurlijk.

 

Wat een spanning zo naar het einde van het seizoen toe. Vanaf dag 1 bovenaan. Zou het? Pffffff.. Nog 2 dikke maanden stress.

 

Dat u gegroet zijt weet u.

Bless,

@CorMteS2