5-0, maar wat deed Excelsior eigenlijk op het veld, zochten ze paaseieren?

Volgens mij dacht Excelsior dat er na afloop een paasdiner zou zijn met de gevonden eieren op het veld. Die deden echt helemaal niks, ze hobbelden maar een beetje mee.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Na vier minuten werd er al gescoord toen Steven Berghuis laag voorzette en Jean-Paul Boëtius buiten het strafschopgebied de bal hard in de korte hoek krulde. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst bleef stug doorgaan met het jagen op de bal en werd daarvoor beloond toen na bijna een half uur spelen Boëtius de bal achter de verdediging van Excelsior neerlegde en Jens Toornstra na een uitstekende loopactie met zijn hoofd die bal achter doelman Theo Zwarthoed kon verlengen.
Zelfs vlak voor rust was het weer Steven Berghuis met een assist, en zijn pass werd door Tonny Vilhena netjes binnen gewerkt.

Ook in de tweede helft ging Feyenoord in een wat lager tempo door, Steven Berghuis kon zonder problemen opkomen en krulde vervolgens de bal in de verre hoek.

Veel Feyenoorders op de tribunes hebben de 5-0 niet gezien omdat ze zich meer vermaakte met ballen die in de tribunes terecht kwamen. Dat zegt eigenlijk alles over de wedstrijd. Het hoogtepunt was voor velen de bal die Dirk Kuyt ving in de businessunits. Jordy de Wijs zette de 5-0 op het bord door een voorzet van Bilal Başaçıkoğlu volledig verkeerd te raken en zo in het doel te knallen.

Schoten op doel waren er genoeg

Een makkelijke simpele overwinning terwijl Excelsior toch aardig liep te voetballen de laatste weken. Ik dacht echt dat Feyenoord het zwaar zou krijgen. Misschien was Excelsior zo slecht omdat wij zo goed waren?
Maakt niet uit weer drie punten erbij. Het enige wat nog telt is 22 april de bekerfinale. Voor de rest is het niet meer zo erg belangrijk. Mits we die bekerfinale winnen, anders moet je straks nog play-offs spelen, en Feyenoord en play-offs is niet zo’n goede combinatie.

De cijfers:

Brad Jones: WZF: 6 Whoscored: 6.80
Heeft geen bal tussen de palen gehad. Dat was makkelijk geld verdienen en hoefde na afloop niet eens te douchen.
79% van de uittrappen goed, 19 van de 24.

Kevin Diks: WZF: 7 Whoscored: 7.62
Eerlijk is eerlijk, gaat steeds beter voetballen. Zo slecht als aan het begin van het seizoen is het allang niet meer bij Kevin.
91% van de passes goed, 56 van de 62, twee kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen, drie tackles gewonnen en twee voorzetten niet op maat.

Sven van Beek: WZF: 7 Whoscored: 7.62
Verdedigend had ook Sven niets te doen want onze vrienden van Kralingen waren aanvallend onmachtig.
88% van de passes goed, 53 van de 60, vijf kopduels gewonnen, twee overtredingen gemaakt en twee tackles gewonnen.

Jan Arie van der Heijden: WZF: 6 Whoscored: 6.84
Heeft aanvallend niets gebracht terwijl hij toch de man met de pass is van achteruit.
93% van de passes goed, 61 van de 65 en een overtreding gemaakt.

Ridgeciano Haps: WZF: 6.5 Whoscored: 7.07
Zelfde verhaal als bij Jan Arie, ondanks de geringe tegenstand van Excelsior, vond ik Haps te weinig zich aanvallend met het spel bemoeien.
89% van de passes goed, 51 van de 57, twee kopduels gewonnen, twee voorzetten waarvan een op maat en een schot richting de goal.

Karim El Ahmadi: WZF: 7.5 Whoscored: 7.87
Speelde een goede wedstrijd en was ook weer veel aan het afjagen samen met Tonny Vilhena. En dat zou te maken hebben gehad met het feit dat het met Dylan Vente anders voetballen is dan met Nicolai Jørgensen.
95% van de passes goed, 107 van de 113, vier overtredingen gemaakt, een dribbel gewonnen, vier tackles gewonnen en een schot op doel.

Tonny Vilhena: WZF: 8 Whoscored: 8.42
Een goal, en deze Tonny was samen met Karim heerser op dat middenveld.
82% van de passes goed, 34 van de 41 goed, een kopduel gewonnen, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen, een tackle gewonnen, een voorzet en niet op maat en twee schoten op doel waarvan een goal.

Jens Toornstra: WZF: 8 Whoscored: 8.37
Een goal en een assist, deze Jens willen we wekelijks zien. Vooral de loopactie bij de 2-0 was weer ouderwets.
83% van de passes goed, 45 van de 54 goed, twee tackles gewonnen, vier voorzetten waarvan een op maat en twee schoten op doel waarvan een goal.

Steven Berghuis: WZF: 7.5 Whoscored: 9.16
Ik vond hem niet echt super spelen, maar wel weer een goal en een assist.
82% van de passes goed, 52 van de 64, een kopduel gewonnen, vier dribbels gewonnen, een tackle gewonnen, zeven voorzetten waarvan een op maat en vier schoten op doel, een goal, een gestopt, en twee geblokt.

Dylan Vente: WZF: 6.5 Whoscored: 7.52
De minste aanvaller, kwam maar tot een schotje, en die was niet eens op doel.
85% van de passes goed, 23 van de 27, vier kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen, een schot op doel en een voorzet, maar niet op maat.

Jean Paul Boëtius WZF: 8.5 Whoscored: 9.55
Man of the match, prachtige goal en prachtige pass bij de 2-0. En kan natuurlijk nog beter. Ging na de goal en de assist nog iets te vaak voor eigen succes.
85% van de passes goed, 23 van de 27, een kopduel gewonnen, een overtreding gemaakt en vijf tackles gewonnen, vier voorzetten waarvan twee op maat en twee schoten op doel waarvan een goal.

Statistieken:

 

Pictures and statistics by whoscored.com

Deze Feyenoord-Excelsior kreeg een 7.56 en komt daarmee op de vierde plaats.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7,78
Groningen thuis: 7.65

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Nog negentien dagen tot de bekerfinale. Deze week al weer een hoop supporters teleurgesteld omdat ze geen kaartje hebben.
Dat is de wedstrijd van het jaar. Ik moet er niet aan denken dat we die verzieken dan is het wel een heel erg kut seizoen. Maar zover is het nog niet, eerst die reserve Duitsers de eredivisie uit trappen volgende week zondag.

Wir haben es nicht gewusst,
Optiefen met die oplichters uit Enschede,
Bless,
@CorMteS2