Bij bekerwedstrijden is het enige dat telt is dat je door gaat, de manier waarop maakt geen reet uit, maar gisterenavond was in mijn beleving één van de allerslechtste wedstrijden van de afgelopen 2 jaar.

Vooral in de eerste helft leek het wel of Feyenoord een G-team het veld had ingestuurd. Niets, werkelijk helemaal niets lukte. Het is jammer dat we bij bekerwedstrijden niet de Squawka statistieken hebben, want ik ben wel zeer benieuwd wat het percentage was van sommige spelers met betrekking tot het aantal goede passes. Dat zal in deze wedstrijd schrikbarend laag zijn geweest ben ik bang. ADO had gewoon de beste mogelijkheden in de eerste helft. Tot in de laatste seconden, toen was er eindelijk de eerste echt 100% kans voor Feyenoord. Kramer kopte hem te dicht op de keeper. Metertje naar links of rechts had gegarandeerd de 1-0 opgeleverd.

In de 2e helft werd er wel een tandje “WAUW” bijgeschakeld door Feyenoord. En waren er een paar mogelijkheden, maar echte uitgespeelde kansen kwamen er maar niet. Totdat Bilal Basacikoglu onze nieuwste aanwinst Sam Larsson kwam vervangen. Binnen 10 minuten na zijn invalbeurt via een mooie passeerbeweging op links, een strakke harde voorzet over de grond. Waar Berghuis uitstekend tegenaan liep en de bal werkelijk snoeihard in de goal schoot. 8 minuten voor tijd, na een corner, een goede doorkopbal van Kevin Diks en waarschijnlijk de enige goede actie van Jens Toornstra gisteren. De kopbal op doel werd uitstekend gekeept door Gorter van Ado, echter was hij niet de keeper, dus rood en een penalty voor Feyenoord. Kramer ging achter de bal staan en schoot hem uitstekend binnen in de hoek.

Dit waren ook de enige hoogtepuntjes van gisterenavond. Vooraf dacht je, nou laat het maar zien Sam Larsson en Soyfan Amrabat, maar net als heel Feyenoord vielen hun ook zwaar tegen. Eerlijk gezegd vond ik Michiel Kramer nog een van de betere gisteren.

Dan de individuele cijfers. Echter zonder de statistieken van Sqauwka, die doen geen bekerwedstrijden.

Brad Jones: WZF: 6
Een klein zesje omdat hij weer de 0 heeft gehouden, maar zijn uittrappen waren weer om te huilen. Dat speelde ADO heel slim. Druk zetten op de achterhoede zodat Jones gedwongen werd om de lange bal te spelen. Met het tempo wat Feyenoord hanteerde konden ze zich niet daar onderuit spelen.

Kevin Diks: WZF: 5
Wanneer is Nieuwkoop weer fit?

Jan Arie van der Heijden: WZF: 5
Door het hoog druk zetten van ADO had ook Jan Arie het lastig in de opbouw, verdedigend haast niet in de problemen geweest.

Eric Botteghin: WZF: 5
Daarvoor geldt hetzelfde als voor Jan-Arie kwam niet aan voetballen toe door het veel te lage tempo wat gespeeld werd, en het hoge druk zetten van Ado.

Ridgeciano Haps: WZF: 6
Verdedigend stond hij wel aardig alleen aanvallend bracht hij heel erg weinig. Maar dat had waarschijnlijk te maken met Sam Larsson voor hem i.p.v. Jean-Paul Boëtius.

Karim El Ahmadi: WZF: 5
Sloot zich aan, met het geheel, was voor zijn doen ook heel matig.

Jens Toornstra: WZF: 4
Vond Jens de slechtste gisteren op het veld. Werkelijk niets lukte.

Sofyan Amrabat: WZF: 5
Kan het ook niet alleen, ging mee in de algehele malaise.

Steven Berghuis: WZF: 5
Leek wel of hij met zijn hoofd nog bij de rode kaart en het blesseren van Luuk de Jong was. Liep wat verdwaasd over het veld. Pas na zijn goal leefde hij weer wat op.

Michiel Kramer: WZF: 6
Best veel mogelijkheden gehad, was goed aanspeelbaar, vooral via de lucht. Echter vizier was niet echt scherp, maar als je slecht speelt mag je je ongenoegen laten blijken. Hij heeft echt de laatste 2 wedstrijden zwaar kut gespeeld, maar gisteren was hij gewoon de beste en dan nog uitgefloten worden in je eigen Kuip, dat hoort niet.

Sam Larsson: WZF: 4
De eerste basisplek voor Sam. Nou voorlopig heeft Boëtius niets te vrezen. Denk dat Larsson nog steeds niet geheel wedstrijdfit is. Was samen met Toornstra de slechtste.

Bilal kwam net niet in aanmerking voor een beoordeling omdat hij niet de benodigde 30 minuten heeft volgemaakt. Maar een eervolle vermelding verdient hij op zeker, omdat nadat hij erin was gekomen het toch ietsje beter ging lopen.

De statistieken via www.feyenoord.nl


Zaterdag in de competitie tegen NAC, zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Al schat ik NAC zeker niet hoger in dan ADO, maar nog zo’n waardeloze pot, dan zal het geroezemoes alleen nog maar meer toenemen. De wedstrijd zal wel 3 punten opleveren en dat is toch het belangrijkste op dit moment. Maar na deze pot wacht Napoli uit. Nou moet ik echt eerlijk zeggen: Napoli op het moment speelt zelfs nog beter dan Manchester City. Ik vrees met grote vrezen.

Gisteren nog even onze held Dirk gezien bij DWDD, die documentaire over zijn laatste jaar en ons kampioensjaar wordt echt een aanrader. Alleen de trailer is al kippenvel.
U zijt gegroet,
Bless

@CorMteS2

De samenvatting: