Fantastisch, wervelend, weergaloos, dit was reclame voor het voetbal. Genoten van het echte gras, genoten van de sfeer


Genoten van Boulahrouz, de enige verdediger die via het midden durft uit te verdedigen zonder dat het gevaar oplevert voor de eigen ploeg. Genoten van Immers, die met zijn werklust, passie en balaanname de tegenstander doldraait. Genoten van Te Vrede, die van iedere mogelijke kans een onmogelijke kans weet te maken. Genoten van Nelom, die durft door te dekken zodat de voorzet voor de gelijkmaker nooit gegeven had kunnen worden. Genoten van Basaçikoglu, voor 3.5 miljoen gekocht, die vertrekt over twee jaar voor 22.000.000,00 euro naar Real Madrid. Wat een talent, wat een goudhaantje, uitstekend gezien door de scouting. Toornstra heeft de juiste vorm van Boëtius gevonden en overgenomen, wat een verademing om te zien. Manu, zo vaak de redder des vaderlands, zo ook vandaag weer. Vaak een oog voor een vrijstaande medespeler, wat heerlijk om een speler in het elftal te hebben die aan teambelang denkt i.p.v. aan eigenbelang.

Genoten van El Ahmadi, sleurend van links naar rechts, van voor naar achter en altijd klaar om de bal te onderscheppen en de beslissende steekpass te geven. Zelfs genoten van Clasie, die liet vandaag maar weer eens zien dat hij de juiste kapitein van dit leger is. Kongolo, de groeibriljant van dit Feyenoord, als het kut is steekt hij er nog steeds met kop en schouders bovenuit. Mist zijn maatje van Beek helemaal niet als die er niet is. Rots in de branding, ook zonder van Beek.

Tot zover de toppers van vandaag. De mindere goden vandaag waren Vermeer, pakt niks klem, beetje een showkeeper, vooral bij die laatste bal van Kurto. Spring gewoon met twee armen omhoog en pluk die bal i.p.v. corner te stompen want nu geef je nog een gevaarlijke kans weg via een corner in de laatste minuut. Achahbar, scoort de winnende maar die had iedereen gemaakt, zo speciaal was zijn invalbeurt niet. Was de wisselspeler die, na een publiekswissel van Te Vrede, de winnende goal mocht maken. Karsdorp, liet weer niets zien, ik zal blij zijn als Wilkshire zijn aflopende contract verlengd.

Dit was de wedstrijd van vandaag. Drie onvoldoendes en de rest allemaal een 8 of 9. Echt dit was genieten en zeker voor de neutrale kijkers. Hopelijk krijgt Fred de drie mindere van vandaag ook aan het voetballen deze week want dan wordt het een makkie tegen PSV.

De statistieken:

Schoten op doel:       3      11

Schoten naast/over: 5       9

Balbezit:                   49%   51%

Duels gewonnen:    67%   44% (dit zegt alles tegen de nummer laatst)

Ik heb geprobeerd om het zo neutraal mogelijk te beschrijven maar ja, je blijft toch een Feyenoordsupporter hè.

Zoals de rijdende rechter altijd zegt, “dit is mijn analyse en hier moet u het maar mee doen.”

Bless,
@CorMteS