Het enige hoogtepunt is dat Van Persie terug is.

Alleen al zijn balaannames. Als je dan Vilhena, Larsson, Amrabat, Boëtius en Vente ballen ziet aannemen en dan vergelijken met Robin. Alsof je eerst Doutzen Kroes mag zoenen en daarna Sylvana Simons.

Over de wedstrijd an sich kan ik heel kort zijn. Geen uitgespeelde kans gezien. Een gelukkige 0-1 door het knollenveld en een vrije trap die over getikt werd door de goalie. En bij de 1-1 wederom een persoonlijke fout van Renato Tapia. Die liet zich wel op een hele infantiele manier opzij zetten, en van Beek was bang dat zijn haar in de war kwam bij het wegkoppen van die bal. Alleen neem je hier een punt mee terwijl je in 020 met een nederlaag naar huis ging.

Het enige goede was de invalbeurt van Robin van Persie.

Het is toch eigenlijk hemeltergend, 180 minuten voetbal en in total vier keer maar op doel geschoten. Twee keer in beide wedstrijden. Dit waren de twee schoten op goals. De vrije trap van Berghuis en de goal van Larsson.

Iedereen is toch weer fit? Waarom niet terug naar het elftal wat nog wel eens wat won. Waarom Botteghin niet erin gezet bij de wissel met Tapia? Waarom Berghuis eruit? Hij was niet goed, maar als iemand kan verrassen is hij het wel.
Ik ga me ook steeds meer afvragen of die Larsson nou wel zo’n goede aankoop is geweest. Nadat Berghuis was gewisseld moest hij de corners nemen. Nou, om over de uittrappen van Jones maar te zwijgen. Maar ja, van Vermeer zijn we af want die is 020. Liever een kutkeeper dan een 020 keeper toch? Manmanman. Ik lees op de sociale media dat iedereen al roept om Bijlow. Dat zou een goede zijn? Kijk maar naar de resultaten van jong Feyenoord en de U19. Als we dan toch naar statistieken kijken moet je dat ook meenemen. Maar ja, misschien is het de nieuwe Joop Hiele, dan kan ik het alleen maar toejuichen.

Tijd voor de spelersbeoordelingen dan maar en ik kan u al vertellen ook die zijn weer net als het voetbal van Feyenoord. Zwaar onder de maat dus.

Brad Jones WZF: 4 Whoscored: 6.37
Vier reddingen moest hij nog verrichten, maar zijn uittrappen.
22%!! van de voortzettingen maar goed, vijf van de 22.

Jeremiah St. Juste WZF: 5 Whoscored: 7.81
Ik kan hem geen hoog cijfer geven ondanks de hoge score van whoscored want ook hij stond verkeerd opgesteld bij de 1-1.
85% van de passes goed, 34 van de 40, zeven kopduels gewonnen, twee overtredingen gemaakt, een dribbel, vier tackles en een schot maar die eindigde niet op de goal.

Sven van Beek WZF: 5 Whoscored: 6.81
Door zijn verkeerde kopbal stond hij aan het begin van de 1-1. Laat ik het zo zeggen: speelde niet zijn beste wedstrijd sinds zijn terugkeer.
85% van de passes goed, 59 van de 69, vier kopduels gewonnen en twee overtredingen gemaakt.

Renato Tapia WZF: 4 Whoscored: 5.85
Na zijn zoveelste fout ben ik wel klaar met Renato Tapia. Misschien anderen niet, maar wat een drama weer. Ja hij kan voetballen, maar hij maakt ook cruciale fouten.
92% van de passes goed, 48 van de 52, twee kopduels gewonnen, een dribbel en twee tackles.

Tyrell Malacia WZF: 6 Whoscored: 6.01
Als je als zeventienjarige in twee wedstrijden laat zien dat je wel inzet, strijd en passie hebt om het mooie shirt te mogen dragen, dan a) ben je goed bezig en b) loopt de rest de kantjes ervan af. Hij zal dan weleens balverlies lijden of een lompe pass geven maar hij maakt een hoop goed met zijn werk ethiek.
81% van de pases goed, 33 van de 43, een overtreding gemaakt en een tackle uitgedeeld.

Sofyan Amrabat WZF: 6 Whoscored: 7.01
Mocht meedoen i.p.v. Toornstra, om nou te zeggen het was een stuk beter, nee het was ietsje beter.
87% van de passes goed, 27 van de 31, een overtreding gemaakt, zes tackles en een schot op goal, de bal kwam er echter nooit aan.

Karim el Ahmadi WZF: 6 Whoscored: 6.98
Hij was zeer tevreden dat de spelers elkaar niet lieten vallen. Nou weet niet hoe de beleving dan in het veld is, hij kan toch gewoon zeggen, ja het was iets minder kut dan tegen hunnie. Nee meneer was zeer tevreden. Nou Karim ik heb nieuws voor je, wij niet.
85% van de passes goed, 42 van de 49, twee kopduels, twee overtredingen en vijf tackles en een schot op goal dat werd geblokt.

Tonny Vilhena WZF: 5 Whoscored: 6.36
Tonny heeft het ook even niet, ben benieuwd wanneer hij weer zijn niveau gaat halen. En is Ayoub zijn opvolger, of toch van Karim?
69% van de passes goed, 18 van de 26, twee kopduels gewonnen, een overtreding, een dribbel, een tackle en twee schoten op goal die bijna het stadion uitgingen i.p.v. op de goal.

Steven Berghuis WZF: 5 Whoscored: 6.56
De topscorer in Nederland, maar hij brengt wat te weinig de wedstrijden na de winterstop. Hopelijk brengt de samenwerking met Robin van Persie hem wat meer gogme.
67% van de passes goed, 21 van de 31, een dribbel, een tackle en twee schoten waarvan een op goal en een werd geblokt.

Dylan Vente WZF: 5 Whoscored: 6.40
Stel je voor dat Nicolai Jørgensen verkocht gaat worden, dan moeten we verder met Dylan Vente, dat lijkt mij niet de bedoeling. Nog te licht vind ik.
70% van de passes goed, 17 van de 24, vijf kopduels gewonnen, twee overtredingen gemaakt en een schot richting de goal die ver naast ging.

Sam Larsson WZF: 6 Whoscored: 8.67
Volgens de analisten van Whoscored de beste van het veld. Ja hij scoort, maar dat was meer geluk dan wijsheid door het knollenveld. En voor de rest is hij me niet opgevallen. Nou lag ik in bed te kijken misschien had dat er mee te maken. Maar toch. Die corners die hij nam na de wissel van Berghuis, en dat is dan een prof?
71% van de passes goed, 23 van de 32, vier dribbels, drie tackles en een schot op goal en die ging er met enig fortuin nog in ook.

De statistieken:

Dit was een matige wedstrijd en met de score 6.68 beetje onderin de middenmoot.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7.78
Willem 2 thuis: 7.60

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Tja hoe nu verder? Blijven we Gio de hand boven het hoofd houden? Hoe lang krijgt hij nog het voordeel van de twijfel?

Benieuwd hoe de samenwerking tussen de groep en Robin van Persie zal uitpakken. In iedere geval zaten ze donderdagavond gezellig in de Harbour club als team. Zou graag van Persie op tien zien, achter Nicolai Jørgensen, mits die niet verkocht wordt. Wie dan halen? Of van Persie dan in de spits. Allemaal van die leuke vragen, wat als. We wachten maar af.

Zondag weer tegen Den Haag. Zal gezien het voetbal weer niet makkelijk worden voor dit Feyenoord. En wie gaat Gio opstellen? Toch maar Renato Tapia passeren voor Eric Botteghin? Beginnen met van Persie en Jørgensen? Brad Jones kan ie niet maken om nu te wisselen voor Justin Bijlow, maar die moet wel beter gaan presteren.

En kunnen we stoppen met dat besloten trainen? 2 x in een week is meer dan zat. Kijk, als we nou iedere week een corner en vrije trap binnenschieten dan zou ik zeggen goed gedaan jochie, maar zowel de vrije trappen als de corners zijn van een dusdanig niveau dat zelfs spelers van een G-Elftal ze nog beter kunnen nemen.

kap nah, latah,
Bless,
@CorMteS2