Tsja, de day after, tenenkrommend slecht, zwaar kut en een andere omschrijving heb ik er niet voor. Ik voelde mij zo kut na afloop dat ik gewoon om 19.00 uur mijn nest ben in gegaan.

Er was aan niets te zien dat het een kampioenswedstrijd betrof. Al zal heel veel te maken hebben gehad met het fantastische KUnsTGRAS. Gelukkig kunnen we volgende week de grondlegger van dat KUnsTGRAS met pensioen sturen. Jan Smit de voorzitter van Heracles, hij is de schuldige van dat verschrikkelijke nep gras.

Of het een makkie wordt, nee dat niet, gaan we het redden? Ik schat het in op 75/25%. Zonder Tonny, al mag dat geen excuus zijn. Al weten we hoe het werkt bij Feyenoord na een nederlaag. Iedere keer stonden we weer op. Al zullen we volgend seizoen echt geen kampioen meer worden. Want er komen weer 2 KUnsTGRAS velden bij. Straks speel je dus 9 uitwedstrijden op KUnsTGRAS.

Heracles moet nog 1 puntje voor de play-offs maar hebben ze daar zin in. Een normaal Feyenoord in de Kuip moet dit Heracles toch wegblazen. (Mezelf hoop inpraten heet dat geloof ik).
Als die kans van Kongolo er was ingegaan, wat eigenlijk de enige echte grote kans was van de wedstrijd, had er heel misschien wat meer ingezeten, maar een Elia, Botteghin, Kongolo, Karsdorp, Toornstra, het lijkt wel of ze op kunstschaatsen staan, zo lopen ze te voetballen op KUnsTGRAS. Het was apathisch wat Feyenoord betreft, en dan na afloop hoor je Elia zeggen, ja kan gebeuren, dan doen we het volgende week wel. Daar houden we ze dan maar aan.

Bij de tafel van Kees kwam het al ter sprake, dat ze niet zouden sproeien daar op Woudestein. Piair zei dat nog even fijntjes. Hopelijk schaft de KNVB dat snel af, al zal de eerste divisie daar zwaar op tegen zijn want daar speelt 90% op dat nep gras. Als je daar iedere dag op traint weet je hoe zo’n bal stuitert, dat zag je ook duidelijk met Nicolai, dat hij die bal maar niet goed mee kon nemen.Ja, bij wie zag je dat eigenlijk niet.

Geen individuele spelersbeoordelingen lijkt mij het veiligst gezien mijn frustratie, die bewaar ik voor de laatste pot. Allemaal een 3 voor de moeite om op het veld te gaan staan en het mooie shirt te hebben aangetrokken.

De statistieken:

De voorzetten:

De corners:

De doelpogingen:

Pictures courtesy of www.squawka.com

De score van Squawka was -53, oftewel gewoon een hele bar slechte wedstrijd qua Squawka score.

Top 3 beste volgens Squawka:

Go Ahead Eagles thuis: 794
Nec thuis: 555
Sparta thuis: 546

Top 3 slechtste volgens Squawka:

Fenerbahçe uit: -77
Excelsior uit: -53
ajax uit: -09

14 mei dan maar. Alles zal anders moeten in de eigen Kuip en met de steun van 45.000 Feyenoordgekken moet het dan maar gebeuren. We hebben nog hoop, en hoop doet leven.

Daar moet u het gewoon mee doen. Goh wat was het slecht, kan alleen maar beter

Gegroet,
Bless,
@CorMteS2