Wat kan ik hier nou nog over zeggen? Dramatisch, binnen een kwartier sta je alweer 2-0 achter.

En maar die pest pleuris idioot van een Nelom blijven opstellen. Er zitten 3 coaches op de bank die best wel aardig hebben kunnen voetballen, die wel een klein beetje voetbalverstand hebben, en toch wordt gewoon iedere week Nelom opgesteld.

Mogen ze geen kampioen worden van de directie? Want kampioen worden in de Kuip slaat gelijk een deel geloofwaardigheid van Feyenoord City onderuit, want Feyenoord kan alleen maar kampioen worden in een nieuw stadion.

Ja nog 1 punt, nou zoals ik vorige week al schreef na de nederlaag bij 020, 6 punten tegen GAE en Zwolle en we gaan het redden. Geen 6 punten, dan denk ik dat het over is.

Nu echt maar hopen dat psv zijn sportieve en morele plicht doet. En dat die lamzakken uit shitcity te moe worden van de Europese verplichtingen. Van mij mogen ze naar de halve finale tegen Manchester United want die Mourinho wil die graag winnen, want dan kunnen ze naar de CL. Via de Engelse competitie gaat dat niet lukken. Dan dus maar op die manier kampioen worden, dat ze daar in 020 te moe worden, al zal hun 2e ook wel winnen van GAE en Willem2.

Mijn gevoel zegt dat het nu 50/50 is, sorry not sorry, ik ben nou eenmaal geen optimist wat Feyenoord betreft. Iets te vaak teleurgesteld geweest in die 32 jaar dat ik een scc had.

Over de wedstrijd kan ik heel kort zijn, super slecht begonnen en in de 2e helft nog volop kansen om ze af te maken, alleen lukt dat dan niet. Toornstra thuis in de Kuip bij vlagen fantastisch, uit stuurt hij zijn broer uit het G-elftal.

Jones die weer de fout in gaat bij de 1-0, al was Botteghin net zo snel als Johnny van de Burger King. En bij de 2-0 stond vriend Nelom weer lucht te dekken.

Gelukkig was Berghuis wel een beetje in vorm. Binnen het uur stond het alweer 2-2, en daarna nog kansen zat van Elia, Kuyt, nogmaals Berghuis, Toornstra, Kramer en Vilhena, maar die konden het net niet meer vinden.

Nu maar hopen dat de blessure meevalt van Karim. En ja, dat zeggen ze nu al, maar dat zeiden ze van Jørgensen ook, en ondertussen heeft ie al 260 minuten gemist. Dat is toch echt een verschil, Jørgensen voor in de punt of Kuyt of Kramer. We waren na een belabberde start duidelijk de bovenliggende partij en als kampioen waardig team straf je dat keihard af, wij deden dat dus niet.

De spelersbeoordelingen:

Brad Jones: WZF: 5 – Squawka: -31

Wat dacht hij bij de 1-0? Ik kom effe uit. Wat een fout. Je zou bijna gaan verlangen naar Kenneth. 15 voortzettingen waarvan 9 goed.

Bart Nieuwkoop: WZF: 6 – Squawka: 5

De stand-in voor Karsdorp kon mij vandaag ook niet bekoren. In een goed draaiend elftal kan die prima mee, maar het verschil maken in een slecht draaiend elftal, al zijn er dat sowieso weinig die dat kunnen bij Feyenoord. Al denk ik dat Bart ook niet helemaal 100% fit is. 45 passes waarvan 38 goed, 4 kopduels alle 4 gewonnen, 4 tackles 2 gewonnen, 1 voorzet zonder resultaat en 2 doelpogingen.

Eric Botteghin: WZF: 6 – Squawka: 22

Speelde waarschijnlijk zijn allerslechtste eerste helft bij Feyenoord. Echt, die loopactie op Menig, hemeltergend om te zien. Dat wordt wat zondag tegen Barazite of Zivkovic. 88 passes waarvan 71 goed, 5 kopduels alle 5 gewonnen, 3 tackles 2 gewonnen en 1 doelpoging.

Jan Arie van der Heijden: WZF: 6 – Squawka: 31

Stond als enige achterin nog een beetje op te letten, maar kon ook niet verhinderen dat we binnen 15 minuten met 2-0 achter stonden. 74 passes waarvan 64 goed, 4 kopduels 3 gewonnen, 7 tackles 5 gewonnen, en 2 1 op 1 duels en beide gewonnen.

Miquel Nelom: WZF: 4 – Squawka: 17

Ik hou me maar in hier op papier. Echt werkelijk onbegrijpelijk dat hij er gewoon iedere week instaat bij een blessure van Kongolo. Is er een lezer die regelmatig een training ziet en het 2e ziet spelen. Wat doet Woudenberg zo fout dat Nelom de voorkeur krijgt? Ik zou het graag willen weten. 69 passes waarvan 55 goed, 3 kopduels 1 gewonnen, 3 tackles alle 3 gewonnen en 3 voorzetten 2 goed.

Karim El Ahmadi: WZF: 6 – Squawka: 26

Nu ook nog een liesblessure, alsof we dat er nog bij konden hebben, Gelukkig was het maar 10 minuten Tapia, maar die liet wel degelijk zien waarom hij maar op de bank zit. Stel je eens voor dat we wel kampioen worden, dan ga je met Tapia en Vejinovic en Nelom de Champions League in. De Horror. 0 points des Pays Bas. 35 passes waarvan 33 goed, 2 kopduels beide verloren, 5 tackles 4 gewonnen, 3 1 op 1 duels alle 3 gewonnen en 1 voorzet helaas niet goed.

Tonny Vilhena: WZF: 6 – Squawka: 29

Wat was ik blij dat ie terug was, echter dat ie kramp krijgt aan het eind, is dan weer raar als je 2 weken geen wedstrijd hebt gespeeld, of is dat een verkeerde gedachte? Dat kan zeer zeker ook met spanning te maken hebben. 46 passes waarvan 35 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 6 tackles 5 gewonnen, 4 1 op 1 duels 3 gewonnen en 4 doelpogingen zonder resultaat.

Jens Toornstra: WZF: 5 – Squawka: -6

Grotendeels verantwoordelijk voor de 1-0 door simpel balverlies te lijden op het middenveld, terwijl Feyenoord druk naar voren zet. Zoals al velen bemerken, de Jens in de Kuip is een andere Jens in uitwedstrijden. Moet natuurlijk die rebound gewoon binnentikken. 31 passes waarvan 26 goed, 1 kopduel en verloren, 2 tackles 1 gewonnen, 4 corners 1 goed, 6 voorzetten 2 goed en 3 doelpogingen zonder resultaat.

Eljero Elia: WZF: 6 – Squawka: 44

Hij gaf het zelf al aan uit bij Sparta, nog nooit een goede wedstrijd op kunstgras gespeeld. Alhoewel ik hem na het eerste kwartier best aardig vond spelen. Al heb ik hem in de 2e helft niet al te veel meer gezien.35 passes waarvan 31 goed, 2 kopduels 1 goed, 3 tackles 3 gewonnen, 6 1 op 1 duels 4 gewonnen, 1 corner en goed en 3 doelpogingen.

Dirk Kuyt: WZF: 5 – Squawka: 18

Ondanks dat Kramer niet al te best was woensdag tegen GAE, had ik hem vandaag opgesteld na het afhaken in de warming up van Jørgensen. Gewoon omdat hij gewend is om op dat KUnsTGRAS te spelen en voor Dirk geldt hetzelfde als voor Elia, nog nooit een fatsoenlijke wedstrijd op dat kutgras gespeeld. 37 passes waarvan 23 goed, 1 kopduel en gewonnen, 1 tackle en gewonnen, 2 voorzetten 0 goed en 4 doelpogingen zonder resultaat.

Steven Berghuis: WZF: 8 – Squawka: 114

De enige die gewoon goed speelde in Zwolle. Mooie goals alla Robben. 48 passes waarvan 32 goed, 11 1 op 1 duels 7 gewonnen, 2 corners 0 goed, 10 voorzetten 3 goed, en 4 doelpogingen met 2 goals.

De statistieken:

De voorzetten:

De corners:

De doelpogingen:

Pictures courtesy of www.squawka.com

Statistisch gezien was Feyenoord gewoon heer en meester op het eerste kwartier na, jammer dat ze de kansen niet benut hebben.

Ikzelf hou het nu op 50/50, al ben ik bang dat inderdaad het psychische aspect nu echt mee gaat spelen. En de enige ervaren mannen qua topvoetbal en kampioenschappen in deze selectie zijn Eljero en Dirk en dan ben ik nog bang dat Dirk het al moeilijk genoeg heeft met zichzelf om alles nog bij te benen. En laten we wel wezen, in het buitenland heeft Eljero alleen maar op de bank gezeten en zijn geld geteld. Het zal dan toch echt van Gio moeten komen en daar is mijn vertrouwen met het Nelom debacle ook een beetje voor gezakt.

Utrecht is de volgende, ja 020 wordt ook gehaat door Utrecht, maar ik ben bang dat Ten Hag gewoon alles eraan zal doen om punten te pakken, al hoop ik dat de 5e colonne en de supporters van de Bunnikside meer invloed hebben op de selectie. Hamvraag: wie van onze verdedigende slakken gaat Zivkovic stoppen die natuurlijk gewoon nog eigendom is van hunnie.

Mocht Heerenveen zondag toch een puntje of meer afsnoepen van hunnie stuur ik 2 taarten die kant op. 1 voor de selectie en 1 speciale voor Erwin Mulder.

Nog 4 weken billen knijpen, maagpijn, hoofdpijn en weet ik wat voor kwalen we allemaal moeten ondergaan. Ik moet er echt niet aan denken dat we dit nog uit handen gaan geven aan hunnie.

Bitte Schalke, lass die leute von scheize amsterdam arbeiten wie die noch nie erlebt haben.

Mit freundlichen Grüßen,

Bless,

@CorMteS2