Wat een antwoord, 8-0 tegen Go Ahead Eagles. Waarvan ik dacht, nou dat wordt echt geen makkie na de bitchslap tegen hunnie, maar gelukkig lieten de spelers hun voeten spreken. 8-0, prachtige goals, mooie aanvallen, en toch voor mij zit er nog een klein zwart randje omheen. Maar whatever, weer 3 punten dichter bij de titel. Nog 5 finales waarvan je er zelfs 1 mag verliezen.

Ja, wat moet je vertellen over deze wedstrijd? Ik heb Jones 2 x gezien, 1e keer bij die corner van GAE in het begin, en 2e keer bij de kans van Manu die hij voorlangs schoot.

En toch hoop ik niet dat GAE degradeert want ze hebben echt gras. Ik heb liever dat er weer zo’n KUnsTGRAS club uitgaat, want VVV komt terug, met KUnsTGRAS, en ik geloof dat alleen Nac nog echt gras heeft daar. Dan mogen die ook promoveren.

Feyenoord trok vanaf minuut 1 vol ten strijde en binnen het kwartier was het al 2-0. Spelers die afgelopen zondag niet thuis gaven, lieten vandaag zien dat ze wel kunnen voetballen.Hopelijk zag Gio ook dat een Toornstra of op rechts of op 10 moet spelen en niet linksbuiten.

Wie wordt zondag het slachtoffer, als Vilhena weer terug is? Ik denk toch Dirk. Ook weer leuke keuzes voor Gio om te maken. Dan hebben we alleen nog Kongolo, hopelijk kan die zondag ook weer meedoen. Ze gaan er wel van uit dat Jørgensen er zondag gewoon weer bij is. En anders doen we het weer met Kramer, al zegt 61% op de twitter poll dat het onkunde is al dat missen van die kansen en 39% pech.

Er was ook een andere theorie, dat er zoveel spelers kunnen scoren omdat Kramer de tegenstander afleidt. Zijn goal was een goeie, zo eerlijk moeten we ook zijn, goede voorzet van Berghuis en mooi in de verre hoek gekopt van Michiel. En je zag een last van hem afvallen. Al had ik liever gezien dat ie zondag die kopbal in de verre hoek had gelegd i.p.v. in de handen van bafana bafana Onana.

5-0 bij rust, dan denk je, nou die 2e helft kunnen we schriftelijk afdoen, maar Feyenoord bleef jagen op meer. En we mochten nog 3 x juichen. Wat was de mooiste goal? Ik vond de 3-0 het mooiste omdat daar de mooiste aanval aan vooraf ging. De goal zelf was rommelig, maar de aanval was mooi. En als goal was die laatste van Jens erg mooi, en leverde hem een hattrick op. Inmiddels al 12 goals en dat voor een middenvelder.

De spelersbeoordelingen, ik kan u zeggen de cijfers zijn iets hoger dan afgelopen zondag ☺:

Brad Jones: WZF 7 – Squawka 27

Geen schot op doel gehad. 5 voortzetting en alle 5 goed.

Bart Nieuwkoop: WZF 7 – Squawka 34

Laat Karsdorp maar naar Bayern gaan voor 20 miljoen. Zijn opvolger staat al klaar. 64 passes waarvan 60 goed, 4 kopduels 2 gewonnen, 4 tackles 2 gewonnen, een 1 op 1 duel en verloren, en 2 voorzetten waarvan 1 goed.

Eric Botteghin: WZF 7 – Squawka 90

Pikte weer zijn goal mee. Niet in de problemen geweest. 81 passes waarvan 76 goed, 2 kopduels beide gewonnen,1 tackle n verloren en 1 doelpoging met 1 goal.

Jan Arie van der Heijden: WZF 8 – Squawka 115

Jan Arie had heel veel goede inspeelpasses. Vandaar de 8, 90 passes waarvan 83 goed,1 kopduel en gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen, een 1 op 1 duel en gewonnen en 1 doelpoging met 1 goal.

Miquel Nelom: WZF 7 – Squawka 60

Vaak de kop van jut, maar gisteren heel weinig fout gedaan. En speelde toch tegen de grootste galbak van de Eagles, engnek Antonia. 61 passes waarvan 55 goed en 5 voorzetten waarvan 2 op maat.

Karim El Ahmadi : WZF 7 – Squawka 44

Was zeer gretig, wilde zo graag een goal maken, helaas niet gelukt. 117 passes waarvan 112 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 3 tackles 1 gewonnen en 4 doelpogingen zonder resultaat.

Dirk Kuyt: WZF 7 – Squawka 76

Ben bang dat Dirk zondag buiten de boot gaat vallen als Vilhena weer terug is. 42 passes waarvan 36 goed, 3 voorzetten alle fout en 4 doelpogingen met 1 goal. Geen tackles, geen kopduels.

Jens Toornstra: WZF 8 – Squawka 120

Voor mij MOTM, sowieso als je een hattrick maakt. 1 tip voor Gio, Toornstra op links is spelen we met een speler minder. 92 passes waarvan 83 goed, 2 tackles allebei verloren, een 1 op 1 duel wel gewonnen, 8 voorzetten 2 goed, 4 corners 2 goed, 6 doelpogingen met 3 goals.

Eljero Elia: WZF 7 – Squawka 81

The bitch is back, een Elia in vorm is erg belangrijk voor dit Feyenoord. 60 minuten prima gespeeld, heel veel dreiging. 25 passes waarvan 22 goed, 2 tackles 1 gewonnen, 4 1 op 1 duels alle 4 gewonnen, 9 voorzetten 4 goed en 1 doelpoging met een goal.

Michiel Kramer: WZF 6 – Squawka 74

Ik dacht echt moet ik hem straks een onvoldoende geven, maar hij herstelde zich redelijk goed. Sommige missers zagen er echt wel knullig uit. Maar de kopbal daarentegen was weer een echte spitsengoal. Als ie goede voorzetten krijgt kan hij van meerwaarde zijn. 29 passes waarvan 27 goed, 3 kopduels 2 gewonnen, een 1 op 1 duel en verloren en 5 doelpogingen met 1 goal.

Steven Berghuis : WZF 7 – Squawka 55

Deze Berghuis heb je wat aan, al zie ik liever een andere rechtsbuiten komen, nog te vaak afwezig tijdens een wedstrijd, maar gisteren gewoon prima. 71 passes waarvan 58 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 2 tackles 1 gewonnen, 6 1 op 1 duels 2 gewonnen, 10 voorzetten 4 op maat, 5 corners 1 goed, en 5 doelpogingen zonder resultaat.

Emil Hansson: WZF 6 – Squawka 7

Leuk om onze jonge talenten aan het werk te zien voor een half uurtje. 16 passes waarvan 13 goed, 1 tackle en gewonnen, 2 1 op 1 duels en 1 gewonnen en 1 voorzet, helaas niet op maat.

De statistieken:

De voorzetten:

De corners:

De doelpogingen:

Pictures courtesy of www.squawka.com

De score van Squawka was 794 oftewel superwedstrijd.

Top 3 beste volgens Squawka:

Go Ahead Eagles thuis: 794

Nec thuis: 555

Sparta thuis: 546

Top 3 slechtste volgens Squawka:

Fenerbahçe uit: -77

ajax uit: -09

Zorya Luhansk uit: 22

Op naar Zwolle uit, op dat verschrikkelijke KUnsTGRAS. Dit en Utrecht thuis kunnen onze bottleneck zijn. Maar als we zondag winnen kan het niet meer fout gaan. Je mag dan tegen Utrecht, Vitesse (die spelen week later bekerfinale, iedereen trekt zijn been terug en wil heel blijven dus vanaf seconde 1 er echt vol op klappen), Excelsior en Heracles zelfs nog ergens puntverlies lijden.

Er van uitgaande dat hunnie en psv gelijk spelen, dan kan het helemaal niet meer fout gaan. Tenzij de befaamde KNVB roet in het eten gaat gooien en we 5 keer Kuipers krijgen als scheids. Maar dat zou onmogelijk moeten zijn, maar met de KNVB weet je het nooit. We zullen zien. 3 punten in Zwolle en het kan niet meer fout gaan,

Hup NEC, Hup Schalke, Hup Heerenveen, Hup Schalke, Hup PSV, Hup Go Ahead Eagles en Hup Willem 2.

De mazzel,

Bless,

@CorMteS2