Nog 11 finales, wat was het slecht en wat is het dan lekker om toch nog met de 3 punten naar huis te kunnen gaan. Dit was nou typisch zo’n wedstrijd waarvan je na 45 minuten dacht; dit gaat ons punten kosten, maar je blijft dan hoop houden en die hoop werd toch weer beloond.

Feyenoord en KUnsTGRAS is geen goede combi. We moeten er nog 3, naar Sparta, Zwolle en Excelsior. En veel spelers laten echt zien dat ze niet goed uit de voeten kunnen op dat nep gras. Maar ja, als al die 3 andere wedstrijden zo aflopen als de vorige 3 op KUnsTGRAS, teken ik er wel voor. Roda uit, Heracles uit en deze tegen ADO. 9 uit 3, dan klagen we maar niet.

Helaas blijven de achtervolgers ook maar winnen na de winterstop. Al hoop ik niet op het scenario wat hunnie de laatste wedstrijddag hebben meegemaakt. Op je laatste wedstrijddag het kampioenschap verspelen, ik moet er echt niet aan denken.

De wedstrijd zelf, zoals in de inleiding al gezegd, het was heel erg matig. De eerste helft was niet om aan te gluren, geen enkele uitgespeelde kans gecreëerd en één mogelijkheid voor ADO.

In het begin van de 2e helft ging het tempo iets omhoog waarna na een stief kwartiertje de eerste kans ook gelijk resultaat opleverde. Goed doorzetten van Elia, die Nelom aanspeelde, die het vrije gat inliep en via een geblokt schot kwam de bal bij El Ahmadi terecht en die schoot hem prima binnen.

Toen moest ADO fair bank gaan spelen en dat leverde ook nog 2 mogelijkheden op, waarvan één gigantische kans, maar Havenaar verzuimde om van 5 meter Brad Jones te passeren, die een prima redding in huis had. Daarna nog een kans voor Bilal, kopbal net langs de verkeerde kant van de paal. Eerlijk is eerlijk, hij viel goed in voor die paar minuten. En een vrije kans voor Jørgensen die zijn tanende productie qua assists en doelpunten na de winterstop maar niet goed op gang krijgt. Denk dat de verdedigers veel meer op hem zijn gaan letten. Zolang Berghuis, Toornstra en Elia of wie dan ook maar scoren is het prima.

De spelers:

Brad Jones: WZF: 7 – Squawka: 31

Daar kunnen we lang of kort over praten, weer 2 perfecte reddingen wanneer het nodig was. 4 voortzettingen waarvan 2 goed.

Rick Karsdorp: WZF: 6 – Squawka: 33

Zoals al meermalen aangegeven, Karsdorp is niet meer de Karsdorp van voor de winterstop. Echt in de problemen is hij ook niet geweest, maar zoals die actie in de laatste minuut, speel op balbezit en probeer niet nog effe 2 man het bos in te sturen. 82 passes waarvan 71 goed, 1 kopduel en verloren, 1 tackle en gewonnen, 4 een op 1 duels 2 gewonnen, 6 voorzetten 2 goed en 1 doelpoging.

Eric Botteghin: WZF: 8 – Squawka: 68

Onze rots in de branding, ben benieuwd, wordt natuurlijk een echte test tegen psv en een iets betere in vorm zijnde de Jong. 97 passes waarvan 88 goed, 7 kopduels 5 gewonnen, 1 tackle en verloren en een doelpoging.

Jan Arie van der Heijden: WZF: 7 – Squawka: 27

Wederom geen gekke fratsen, solide gespeeld, vormt gewoon een prima combi met Botteghin. 79 passes waarvan 69 goed, 4 kopduels 2 gewonnen, 1 tackle en gewonnen en een doelpoging.

Miquel Nelom: WZF: 7 – Squawka: 28

Denk dat de keuze m.b.t. KUnsTGRAS en Nelom een betere is als met Kongolo. Kongolo zal gewoon weer starten tegen PSV, Nelom was ook nog betrokken bij de goal, met geluk want hij schoot op goal, maar krijgt toch de assist. 54 passes waarvan 41 goed, 1 kopduel en gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen en 2 voorzetten zonder resultaat.

Karim El Ahmadi: WZF: 7 – Squawka: -6

Je kon zien dat ie zijn maatje Vilhena miste. De goal was prima, maar ook Karim is geen held op kunstgras. Normaliter is de ratio van Karim in de tackles stukken beter maar tegen ADO 9 tackles en maar 2 gewonnen. 69 passes waarvan 58 goed, 1 kopduel en gewonnen en 1 doelpoging met een goal tot gevolg.

Dirk Kuyt: WZF: 5 – Squawka: -15

Dirk was teleurgesteld dat hij niet in de basis stond tegen Groningen, maar ik kan hem vertellen dat ie zondag tegen PSV ook niet in de basis staat. Ik denk dat Dirk een absolute hater is van het kunstgras. En dan geef ik het gras maar de schuld, maar deze Dirk is geen meerwaarde voor het elftal. 37 passes waarvan 29 goed, 6 kopduels 2 gewonnen, 5 tackles 2 gewonnen, een 1 op 1 duel en verloren, 2 voorzetten en 1 goed en 2 doelpogingen.

Jens Toornstra: WZF: 6 – Squawka: -4

Opvallend dat het hele middenveld in de Squawka score een min scoort, zoals de rest van ons middenveld tegen Ado was ook Jens niet echt opvallend. Dat zal anders moeten aankomende zondag, al zal het middenveld met Karim, Tonny en Jens anders voetballen dan tegen Ado. Ben echt benieuwd of Gio echt Dirk durft te passeren in die wedstrijd. 72 passes waarvan 58 goed, 1 kopduel en gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen, 6 voorzetten 1 goed en 2 corners die beide niet aankwamen.

Steven Berghuis: WZF: 6 – Squawka: 13

Was ietwat geïrriteerd in de rust, werd gewoon stevig aangepakt en dan moet je dat gewoon terug doen en niet gaan lopen janken. 59 passes waarvan 54 goed, 2 kopduels en beide gewonnen, 2 een op 1 duels en beide verloren, 5 tackles 1 gewonnen, 13 voorzetten 4 goed, 5 corners waarvan 3 op maat en 2 doelpogingen.

Nicolai Jørgensen: WZF: 6 – Squawka: 26

Vind dat Nicolai de scherpte mist die hij voor de winterstop wel had. Was afgelopen week ook nog ziek geweest, maar die laatste kans recht voor de goal was toen 9 van de 10 keer een goal en nu was ie ver naast. Je zag ook dat ie flink moe was aan het eind. Maar ja met zo’n vriendin zou ik ook vaak moe zijn, maar dit geheel terzijde. 28 passes waarvan 23 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 4 tackles 3 goed, 3 een op 1 duels 2 gewonnen en 3 doelpogingen.

Eljero Elia: WZF: 6 – Squawka: 14

Elia gaf het zelf al aan, nog nooit goed gespeeld op kunstgras. Gelukkig was zijn actie voorafgaand aan de 0-1 mede beslissend. 32 passes waarvan 27 goed, 3 tackles 2 gewonnen, vier 1 op 1 duels 2 gewonnen, 6 voorzetten 1 goed, 1 corner en goed en 1 doelpoging.

De statistieken:

De voorzetten:

De corners:

De doelpogingen:

Pictures courtesy of www.squawka.com

Deze wedstrijd kreeg op de schaal van Squawka 216 punten. Is daarmee aan de bovenkant van de onderste regionen te plaatsen.

Top 3 beste volgens Squawka:

Nec thuis: 555

Sparta thuis: 546

AZ uit: 499

Top 3 slechtste volgens Squawka:

Fenerbahçe uit: -77

Zorya Luhansk uit: 22

Go Ahead Eagles uit: 112

Nu thuis tegen psv, normaliter zijn wij hun angstgegner. Maar nu is iedere wedstrijd een finale. Ik ben content met een gelijkspel. Natuurlijk hoop ik op 3 punten, maar 2 x gelijk tegen hunnie en psv, dan kan het bijna niet meer fout gaan denk ik dan in mijn achterhoofd, want hunnie en psv spelen ook nog tegen elkaar eind april.

Pffff, nu ik dit zit te tikken krijg ik al gelijk stressgevoelens. De laatste 10 minuten gisteren liep ik als een randdebiel voor de tv heen en weer te lopen, ik kon gewoon niet meer op de stoel blijven zitten. Dat wordt nog wat de komende 11 wedstrijden, denk dat je bij geen enkele wedstrijd rustig achterover kan gaan hangen.

Nog 1 puntje voor onze vriend Bless Schaken, dit was nog erger dan een Duitse schwalbe.

Op naar finale nr. 11.

U zijt wederom gegroet,

Bless,

@CorMteS2