Verschrikkelijk slecht, op het dramatische af.

Afgrijselijk, akelig, armzalig, bedenkelijk, belabberd, besodemieterd, droevig, ellendig, erbarmelijk, flauw, hopeloos, jammerlijk, klote, kut, kwakkelig, miserabel, moeilijk, naar, onaangenaam, rot, slap, slecht en vervelend. Dat somt de wedstrijd van Feyenoord – Nac wel voldoende op denk ik zo.

Er is werkelijk geen goed ding te noemen aan de wedstrijd van gisteravond behoudens het eindsignaal van de scheidsrechter. Ja je hebt 72% balbezit maar als je er niets mee doet, laat staan een mogelijkheid creëren, dan ga je echt niet winnen.

NAC had nog nooit gewonnen in de Kuip voor de competitie, dus hadden de Bredanaars zaterdagavond de primeur. En het was ook gewoon verdient. Waarschijnlijk zaten alle Feyenoorders al met hun gedachten in Napels en beschouwden ze de wedstrijd tegen NAC als een “dat doen we even, want die verliezen al van amateurs voor de beker” en dit Feyenoord, met amateurs als Nelom, Diks, Bilal en Kramer in de basis, zal 125% moeten geven om van een club als NAC te winnen. Dit Feyenoord kan niet op 75% spelen en winnen. En als spelers nu al gaan kwakkelen en gespaard worden voor de Champions League, dan zal het komende week nog even erger worden met uitwedstrijden voor de boeg tegen Napoli en AZ.

Nog een week doorbijten en dan hebben we de interlandbreak. Hopelijk is daarna Jørgensen weer fit want zonder Nicolai kan het echt niet. Ik blijf het zeggen Kramer is een pinchhitter, en Vente is nog lang niet klaar voor Feyenoord 1. Hij heeft nu 2 x ingevallen maar ik heb hem nog niets goeds zien doen, maar dat kun je die jongen ook niet kwalijk nemen.

Dit seizoen was alleen de 1e helft tegen Heracles en de 2e helft tegen PSV een kampioen waardig. Feyenoord heeft goed ingekocht werd er geroepen, maar een Feyenoord zonder Jørgensen is als een paard zonder ruiter. Het paard rent wel, maar weet niet wat het moet doen.

Als Haps een 8 is, is zijn vervanger Nelom een 4, Jørgensen is een 10 maar dan is Kramer een 3, Berghuis is een 8, zijn vervanger Bilal is een 3. Om even de verschillen aan te geven. En als dan Vilhena in een vormdipje zit, Toornstra ook niet okselfris is, Botteghin en van der Heijden niet door durven dekken, doordat de backs niet zo sterk zijn als Karsdorp en Kongolo vorig jaar, kun je nooit het spel van vorig seizoen evenaren. Toen hield je in dit soort wedstrijden gewoon de 0.

Maar goed we moeten door, we hebben niets beters, en vorig jaar hadden we niet veel blessures, en geen Europese verplichtingen. Weet niet of het een met het ander te maken heeft. In een winnend team zijn er zelden blessures, in een kwakkelend team zijn er vaak kleine irritaties en blessures.

Het enige wat ik nog over de wedstrijd kwijt wil is de actie van Jones, 25 x gaat het goed en 1 keer niet. Dat kan, hij heeft ons vorig seizoen zo vaak gered dat ik het hem wel kan vergeven.

De spelers individueel, ik kan u verzekeren er is geen enkele voldoende bij:

Brad Jones: WZF: 4 Squawka: -40

Hield ons even op de been met een goede redding, maar moest daarna toch capituleren omdat de hele verdediging de bal kwijt was. En dan zijn blunder, en vooral zijn uittrappen waren dramatisch. Wederom tactisch goed van de tegenstander. Druk zetten op de verdediging zodat Jones de lange bal moet spelen en dat kan hij niet.

Kevin Diks: WZF: 3 Squawka: 6

Is Nieuwkoop al fit? Zo niet, zet er dan Sven van Beek maar neer want die kan ook rechtsback spelen. Diks is Niks, simpel. 75 passes waarvan 69 goed, 4 kopduels 1 gewonnen, 3 tackles 3 gewonnen, 3 voorzetten 0 op maat en 1 doelpoging.

Jan Arie van der Heijden: WZF: 4 Squawka: 20

Omdat Jan Arie en Eric Botteghin niet kunnen doorschuiven, omdat de backs op dit moment stukken minder zijn dan Karsdorp en Kongolo, ontstaat er een te groot gat tussen het verdedigende middenveld en de verdediging en daar profiteren de tegenstanders gretig van. Karsdorp was natuurlijk aanvallend super sterk en kon zijn verdedigende foutjes vaak corrigeren met zijn snelheid. Diks kan helemaal niks, dus vandaar dat Jan Arie en Eric achterin blijven hangen. En dat zie je dan dus ook terug in het veldspel. 64 passes waarvan 51 goed, 9 kopduels 6 gewonnen, 5 tackles 3 gewonnen, 2 een op een duels 1 gewonnen, 2 voorzetten zonder resultaat en 1 doelpoging.

Eric Botteghin: WZF: 4 Squawka: 9

Zie het verhaal bij Jan Arie, 98 passes waarvan 88 goed, 9 kopduels 3 gewonnen 6 tackles 4 gewonnen, en een 1 op 1 duel en gewonnen.

Miquel Nelom: WZF: 4 Squawka: 8

Tja Nelom, weer een typische Nelom wedstrijd, aanvallend kut en verdedigend kut. Volgens de kenners is Woudenberg nog slechter dan Nelom, maar dat betwijfel ik nou echt. Misschien komt dat door mijzelf, maar Nelom kan mij echt niet bekoren. 77 passes waarvan 63 goed, 3 kopduels 3 gewonnen, 5 tackles 4 gewonnen, 2 een op een duels 1 gewonnen en 1 doelpoging.

Karim el Ahmadi: WZF: 5 Squawka: 23

De enige die nog een beetje richting normaal voetbal ging, maar hij alleen kan het ook niet bolwerken. 65 passes waarvan 59 goed, 2 kopduels 2 gewonnen, 2 tackles 2 gewonnen, een 1 op 1 duel en gewonnen, 1 voorzet niet op maat en 2 doelpogingen.

Tonny Vilhena: WZF: 5 Squawka: 19

Heeft te maken met een flink vormdipje. Is weer te veel postbode aan het spelen. Misschien mist ie zijn aanspeelpunt in de punt Nicolai, maar ja die missen ze allemaal. 41 passes waarvan 36 goed, 1 kopduel en gewonnen, 3 tackles en gewonnen, 1 een op een duel en verloren, 7 corners 3 goed, 7 voorzetten 2 goed, en 2 doelpogingen.

Sofyan Amrabat: WZF: 4 Squawka: 9

Na beste man tegen psv naar anonieme speler tegen NAC, zo kan het lopen met een speler die te veel wil doen. Maar het middenveld was ook te verdedigend tegen NAC. En dat mogen we toch ook Gio aanrekenen. 82 passes waarvan 75 goed, 3 tackles 3 gewonnen, 2 een op een duels 1 gewonnen, 7 voorzetten 0 op maat, en 4 doelpogingen.

Bilal Basacikoglu: WZF: 3 Squawka: 0

Was die ene goede actie tegen ADO een gelukje, je zou het haast denken, niets lukte hem. 34 passes waarvan 31 goed, twee 1 op 1 duels 1 gewonnen en 7 voorzetten 1 goed.

Michiel Kramer: WZF: 3 Squawka: 8

Als ie nou die pingel erin had geschoten had ie nog een beetje krediet gehad. Maar alle krediet wat er nog was heeft ie helemaal verknald. Ja hij kreeg weinig bruikbare ballen, ja maar hij staat apathisch, hij beweegt niet, hij staat maar te staan, en het is ook Gio die hem opstelt, voor de zoveelste keer Gio ga 4-4-2 spelen. 15 passes waarvan 11 goed, 6 kopduels 3 gewonnen, 2 tackles beide gewonnen, en 2 doelpogingen.

Jean Paul Boëtius: WZF: 5 Squawka: 19

Lijkt alsof hij zoveel anders speelt zonder Haps achter hem. Was de voorgaande wedstrijden één van de betere, maar ook tegen Nac ging hij in de malaise mee. 39 passes waarvan 33 goed, 1 kopduel en verloren, 2 tackles beide gewonnen, 2 een op een duels en 1 gewonnen, 18!! voorzetten 5 op maat, 3 corners 0 goed en 3 doelpogingen.

Sam Larsson: WZF: 5 Squawka: 3

Ik ben ervan overtuigt dat Sam meer in zijn mars heeft dan Bilal, maar Sam lijkt me nog steeds niet wedstrijdfit dus is hij niet echt bruikbaar. 21 passes waarvan 19 goed, 1 tackle en gewonnen, 3 een op een duels alle 3 verloren, 3 corners 1 op maat, 5 voorzetten 1 op maat en 4 doelpogingen.

De statistieken:

De corners:

De voorzetten:

De doelpogingen:

Pictures and statistics courtesy of www.squawka.com

De score was hoger dan ik had verwacht, 58 volgens Squawka.

De top 3 beste:

1. Willem 2 thuis: ​​ 532 punten

2. FC Twente thuis:​​ 343 punten

3. Heracles uit: ​​​ 291 punten

De top 3 slechtste:

1. Manchester City thuis: ​ -126 punten

2. Nac thuis: 58 punten

3. Psv uit​​: ​ 52 punten

En voor komende week met de wedstrijd tegen Napoli en AZ uit voorzie ik nog geen verbetering. Nu ook blijkt dat Botteghin er niet bij is zal Sven van Beek zijn opwachting maken, die 1,5 jaar niet gespeeld heeft. Ik verwacht een grote overwinning voor Napoli. En dat gaat in de hoofdjes zitten, en dan komt AZ er nog even bij, als je daar ook klop krijgt dan is het crisis op Zuid. En ik moet eerlijk zeggen dat ik ook bij AZ een nederlaag verwacht. Feyenoord zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Vorig seizoen zat alles mee, en nu lijkt er een hoop tegen te zitten.

Ben benieuwd hoe ze dat gaan managen als de echte pleuris gaat uitbreken.

De tyfus,

Bless,

@CorMteS2