Op kunstgras ga ik altijd uit van puntverlies, dus deze 3 punten zijn welkom. De eerste 30 minuten waren redelijk, maar daarna was het huilen met de pet op. Echt, het was verschrikkelijk.

Vooral de 2e helft, het is dat Excelsior ook niet echt met scherp schoot en Brad goed stond op te letten, maar blij met de 3 punten en snel vergeten. Vond het toch een minpuntje van Gio dat ie Kramer niet opstelde ipv Jørgensen. Eén ding is nu wel zeker, die kan echt niet uit de voeten op kunstgras.

De 0-1 was een prachtige aanval opgezet door Vilhena en prima afgemaakt door Boëtius. Daarna nog een hele grote kans voor Jørgensen en dat was het aanvallend gezien wel.

Hoe je het ook went of keert, Feyenoord en ku(ns)tgras is geen goede combinatie, ondanks de 3 punten. Ik hoop dat er 2 teams met kunstgras gaan degraderen en 2 ploegen promoveren die geen kunstgras hebben want dat initiatief van het AD om ku(ns)tgras uit te gaan bannen zie ik niet slagen omdat de KNVB dat gewoonweg niet aandurft. Die durven niet te gaan zeggen “in de Eredivisie spelen we zonder kunstgras”.

Dus over de wedstrijd kan ik kort zijn, want daar was geen reet aan. Zag op twitter iedereen verbaasd zijn over de mooie actie van Bilal. Nou, dat was meer geluk dan wijsheid.

Waar ik wel positief in ben is de aankoop van Larsson. Ondanks zijn werkweigering denk ik dat we een hele goede voetballer in huis hebben gehaald. En als zelfs je aanvoerder (Stijn Schaars) positief over je is, ondanks je nukken om een transfer te krijgen, zegt dat denk ik al genoeg. Hij kan een vrije trap nemen, en dat kon Toornstra ook, maar kan me niet herinneren wanneer Feyenoord voor het laatste heeft gescoord uit een directe vrije trap. Bij Vilhena, Berghuis en Toornstra de laatste maanden is het vooral bukken als je rond de goals zit op vak Y of X.

Het geeft de trainer wel weer een hoop mogelijkheden. Hij kan zowel links als rechtsbuiten uit de voeten, en ik denk dat hij op 10 ook geen flater zal slaan. En met de extra zware wedstrijden in de Champions League, heb je gewoon nu wel waardige vervangers klaar staan. Alleen achterin is het nog behelpen. Hopelijk is Nieuwkoop snel weer fit want je moet er niet aan denken dat je tegen Real of Bayern speelt met Nelom op links en Diks op rechts.

De spelers individueel:

Brad Jones: wzf: 7 – squawka: 34

Weer de 0, het is echt ongelofelijk, zelfs een 1 op 1 duel in het strafschopgebied. Met het zelfvertrouwen van Brad is niets mis. En met zijn keeperskwaliteiten ook niet. 28 voortzettingen waarvan 16 goed en een 1 op 1 duel en gewonnen.

Kevin Diks: wzf: 6 – squawka: 21

Alleen met die sliding verdiende hij een 6, anders was het een magere 5 geworden. Die heeft werkelijk naast die sliding weinig goeds gedaan. Hopelijk gaat ie zich verbeteren anders zie ik straks als back-up nog eerder Sven van Beek verschijnen bij afwezigheid van Nieuwkoop. 62 passes waarvan 50 goed, 4 kopduels 1 gewonnen, 5 tackles 3 gewonnen, 1 voorzet en niet goed en 2 doelpogingen.

Eric Botteghin: wzf: 7 – squawka: 41

Ik kan hem haast copy pasten iedere week, staat gewoon te doen wat hij moet doen, de spits uitschakelen, en dat kan die als een van de beteren. Nu Sanchez de eredivisie heeft verlaten mogen we blij zijn dat we de beste mandekker in de eredivisie bij ons hebben lopen. 83 passes waarvan 68 goed, 5 kopduels 1 verloren, 4 tackles 1 gewonnen, 2 een op een duels 1 gewonnen en 1 doelpoging.

Jan Arie van der Heijden: wzf: 6 – squawka: 16

Had niet zijn dagje, en met een andere scheids had hij misschien wel rood gehad, maar daarentegen deed ie wel wat hij moest doen, de speler mocht niet alleen op Jones afgaan dus neerleggen die man. 54 passes waarvan 44 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 2 tackles 1 gewonnen en 1 een op een duel en gewonnen.

Ridgeciano Haps: wzf: 7 – squawka: 40

Op links met JePe loopt het bij vlagen best aardig, ik maak me niet zo druk om Haps, hij zal heus nog wel zijn foutje gaan maken, maar weten we nog Karsdorp in zijn eerste Europese duel? Die werd huilend gewisseld, en 3 jaar later international en voor 18 miljoen verkocht, en volgens de kenners is Haps de linksback van het Nederlands Elftal voor de komende 10 jaar. 47 passes waarvan 37 goed, 1 kopduel en verloren, 2 tackles 1 gewonnen, 1 een op een duel en gewonnen, en nog 1 voorzet en op maat ook nog.

Karim el Ahmadi: wzf: 6 – squawka: 18

Niet de beste wedstrijd van Karim, maar sowieso is Karim ook geen voorstander van het plastic om op te voetballen. Maar in vergelijking met de vorige Excelsior – Feyenoord hebben we Koolwijk dit keer niet veel gezien. 57 passes waarvan 49 goed, 4 kopduels 1 gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen en 1 doelpoging zonder resultaat.

Tonny Vilhena: wzf: 6 – squawka: 11

Zette de prachtige aanval op waaruit JePe de score kon openen. Verder weinig opvallends gezien. Wel stabiel in de passing, vandaar de 7 i.c.m. de assist voor de 1-0. 36 passes waarvan 32 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 7 tackles 4 gewonnen, 1 een op een duel en gewonnen en 1 voorzet echter niet op maat.

Jens Toornstra: wzf: 5 – squawka: -1

Jens heeft nog niet de juiste vorm, maar dat mag, we zijn net 2 weken bezig, Jens heeft altijd want extra aanlooptijd nodig. Al moet hij zich snel gaan verbeteren anders zie ik straks Amrabat een kans gaan krijgen. 38 passes waarvan 30 goed, 3 kopduels alle 3 verloren, 1 tackle en verloren, 3 voorzetten 1 op maat, 2 corners 1 op maat en 1 doelpoging.

Steven Berghuis: wzf: 5 – squawka: 3

Nog een speler die op ku(ns)tgras niet zijn beste rendement haalt. Mocht ook blij zijn met alleen geel, alhoewel Bruins liet zich wel erg mooi vallen. 43 passes waarvan 36 goed, 4 kopduels 2 gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen, 8 een op een duels en 5 gewonnen, 2 corners beide op maat en 6 voorzetten 2 goed.

Nicolai Jørgensen: wzf: 5 – squawka: 8

Hij geeft zelf al aan dat hij ku(ns)tgras absoluut shit vindt. En als je hem ziet stuntelen dan is het onbegrijpelijk dat Gio hem niet passeert. Had wel de beste kans om de 0-2 te maken. 25 passes 22 goed, 3 kopduels 2 gewonnen, 2 tackles 1 gewonnen, 3 een op een duels 2 gewonnen, 1 voorzet helaas niet op maat. En 1 doelpoging.

Jean-Paul Boëtius: wzf: 7 – squawka: 33

Belangrijke goal, goed ingeschoten, had wat dreiging maar zakte ook na 30 minuten naar het niveau van de rest. Maar gelukkig wel beslissend. 29 passes waarvan 21 goed, 4 kopduels 1 gewonnen, 5 tackles 3 gewonnen, 2 een op een duels 1 gewonnen, 3 voorzetten 1 op maat en 3 doelpogingen met 1 goal.

De statistieken:

De voorzetten:

De corners:

De doelpogingen:

Pictures and statistics courtesy of www.squawka.com

De score van 224 voor deze wedstrijd is een dikke 100 punten minder dan die van tegen Twente.

Donderdag de loting voor de Champions League, denk dat daar alle Feyenoorders naar uitkijken. Ik vind alles prima zolang het maar geen Oostblok poule wordt. Zelf hoop ik op Bayern, Barcelona en een mindere ploeg die we kunnen pakken om 3e te worden.

En dan zondag weer om 12:30 uur tegen Willem 2, en daarna hebben we alweer een interlandweekend. Nog steeds een 100% score zou zeer welkom zijn tot dan, en eerlijk gezegd verwacht ik niet dat Willem 2 een probleem voor Feyenoord zal opleveren. Al zal alles afhangen of ook de selectie zich niet te veel laat afleiden als Feyenoord een poule loot met Chelsea, Barcelona en Dortmund. Dan gaat het echt voorlopig alleen maar over de CL loting i.p.v. het duel tegen Willem 2.

Focus heet dat, vorig seizoen werden we nergens door afgeleid, dat zal dit jaar wel wat anders gaan worden.

Gegroet,

Bless,

@CorMteS2